En #hashtag att följa

Gillar du Kristofer Flensmarck? Har du twitter? Kan micropoesi vara något för dig? Efter Almanacka och Navigation överraskar Flensmack igen. Verket heter Ingmar Bergman Kristofer Flensmarck Fragment och är ännu en samplad diktsamling där Bukowskis auktionskatalog med Bergmans ägodelar varvas med en inventarieförteckning av Flensmarcks egna ägodelar. Verkar hur galet som helst och det är väl ganska typiskt denne annorlunda och spännande poet.

Vill du läsa verket ska du följa hashtagen #IBKFF (inte #BKFF som DN skrev) där det går att läsa diktsamlingen som publicerades igår. Klicka här.

Vet inte riktigt om det är en form som passar mig, men en kul idé icke desto mindre. Jag läste, men väntar på höstens pappersbok innan jag uttalar mig närmare.

Bjuder på några bra tweets i en ordning som säkert är felaktig:

Vinterbild och simmande Mao. Kräftskiva. marmor. Möte med den svenska filmen. Ingmar Bergman. Den svenska filmens främste regissör.

Troligen erhållen i samband med Goethepriset som Ingmar Bergman mottog 1976. Nomineringsplakett för Oscar Award.

en cigarett tänds 1996. Golden Globe Award. Marcel Prousts grav. (Guldbagge). Fläckar. Mariana pratar svenska.

Schackpjäser. Sannolikt samma pjäser som var med i Det sjunde inseglet. Gips och trä. bemålade i brunt. Vit kung saknas. Skador.

Att läsa gamla bortglömda dikter faller absolut inom kategorin utfyllnad inser jag nu efterhand i efterhand så jag säger hej då.


Läs mer hos Babelbloggen, GP, Natur och kultur och Kulturbloggen.

1 reaktion på ”En #hashtag att följa”

  1. Intressant!
    Jag tyckte att Almanacka var helt fantastisk, det ska bli spännande att se hur det här projektet blir. Men jag tror nog också att jag väntar på pappersboken, det är ett format jag gillar mycket bättre.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: