Mina svar på G

Här kommer mina svar på G. Jag fick klura en hel del måste jag säga!

 

1. Först fem ord på G som du ska associera till en eller fler böcker.

grön

god

generös

gunga

gömma

 

Yes, då kör vi. Den första bok som kom dök upp i tanken var Gungbrädan av Deborah Moggach, som dessutom börjar på G. Bonuspoäng kanske? Titeln ger gunga så klart. Den handlar om en familj som vinner en massa pengar. Hade det varit i USA kunde jag fått in grönt här, men nu funkar inte det. Familjens dotter blir bortrövad av några som vill gömma henne.

God och generös är självklart Pippi Långstrump i min favoritbok Pippi Långstrump har julgransplundring där granen självklart är grön.

2. Som vanligt vill jag att du presenterar en litterär karaktär. Idag med för- eller efternamn på G.

Det är ju så lätt att det bara blir karaktärer från bokserie här, då de andra inte riktigt hinner fastna.  Så också denna vecka då jag inte kan gå förbi Roy Grace, min nya favoritkommissarie från favoritstaden Brighton. En ganska vanlig kommissarie, trots den försvunna frun. Han super inte för mycket och är inte mer deprimerad än någon annan. En trevlig prick helt enkelt.

3. G som i gammal. Jag skulle vilja att du berättar om en bok som handlar om att vara eller bli gammal.

Jag tänkte att jag skulle nämna en bok som jag kanske inte tjatat sönder. Dagens bok blir därför Envar av Philip Roth som inleds med en begravning av en man som boken sedan berättar om. Mycket bra och välskriven.

2 reaktioner på ”Mina svar på G”

  1. Jag kände på mig att du också skulle svara Roy Grace men jag kunde inte heller gå förbi honom då han är en alltför sympatisk människa för det 🙂

    1. Det är så himla svårt att komma på personer för mig som har lite dåligt minne. Det blir lätt deckarhjältarna som återkommer i bok efter bok.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d