Hur är en svärfar egentligen?

Idag fyller min svärfar pensionär trots att han redan varit det ett tag. Jag har funderat över böcker om svärfäder (heter det så?) men det var svårt. Elaka svärmödrar finns det gott om, medan svärfäderna står i skuggan och märks lite mindre. Det tog faktiskt tid innan jag ens kom på en, men det är å andra sidan en pärla.

Boken jag tänker på är Jag älskade honom av Anna Gavalda där en svärdotter och hennes svärfar samtalar om livet.

 

Kommer du på några böcker där någons svärfar står i centrum? Jag funderar vidare. Gör det gärna du också!

 

2 reaktioner på ”Hur är en svärfar egentligen?”

  1. Jag tänker spontant på Bara Alice av Maggie O’Farrell, som kretsar ganska mycket kring svärfadern – trots att jag tror att han uppträder i boken först i slutet. (Det är över 10 år sedan jag läste den, jag minns lite dåligt! Men där finns en svärfar i alla fall – och relationen till svärdottern, när sonen/maken är borta. )

    1. Jag kommer ihåg att jag älskade Bara Alice och allt jag läst av Maggie O’Farrell senare, men märker att jag glömt alla detaljer!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: