Poesi när det är som bäst

Om någon fått för sig att poesi skulle vara töntigt kan denne någon inte lyssnat till Oskar Hanska. Estradpoeten fick många av eleverna på skolan att sitta klistrade idag. Synd att inte ännu fler slöt upp, men stämningen var ändå riktigt bra. Lika roligt som att lyssna till Hanska själv var det att höra modiga elever läsa sina egna dikter.  Flera hade skrivits under gårdagens workshop som Hanska höll i på vårt eminenta bibliotek.

Roligast var dikten som handlade om tankar man tänker när man har sex som man inte borde tänka. Från en idé av Johanna Koljonen tyligen. En liten papperslapp som vecklades ut till en riktigt lång lista och en dikt med ett driv som definitivt gjorde att alla var tvungna att lyssna. Om flickvännen som räknade prickar i taket och om alla rädslor som faktiskt rör sig genom hjärnan då de inte borde det. Precis efter den reste jag mig och gick och nej Oskar, det var inte för att jag blev chockad.

Oskar Hanska har vunnit SM i Poetry Slam flera gånger och blev också Nordisk mästare 2010. Jag tycker definitivt att du ska lyssna på honom om du får chansen! Jag har gjort det två gånger, förra gången i föreställningen Det tredje rummet och så nu. Riktigt, riktigt bra.

 

 

(Bild: Ludvig Duregård)

1 reaktion på ”Poesi när det är som bäst”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d