Planerad eller spontan?

Läste du det du planerat i påsk, eller blev det något annat? Det undrar Boktokig i en fundering om läsning.

Jag hade planerat att läsa Cirkeln, men istället blev det läsning av biblioteksböcker som skulle tillbaka idag. Jag hann med både Döden på en blek häst av Amanda Hellberg och Långt ifrån död av favoriten Peter James. Dessutom är jag nästan färdig med Huset vid havets slut av Elly Griffiths och i alla fall en bit in i Cirkeln. Klart godkänt, men inte riktigt som jag planerat, men så brukar det ju vara.

Boken som det stått att jag läser i bloggens högermarginal har jag dock inte vågat läsa vidare i. Jag älskar dig inte av Christina Stielli ska dock bli utläst. Någon gång. Förhoppningsvis snart.

Jag håller med Eva om att det inte funkar att hålla en planering, men tidspressen som jag hade under helgen passar mig riktigt bra. Idag är jag dock helt död och kommer säkert somna innan jag läst en sida.

7 reaktioner på ”Planerad eller spontan?”

  1. Alla de gånger jag har planerat att läsa något, exempelvis om jag hoppat på en utmaning eller själv styrt upp min läsning på något vis så har det bara gått i stöpet. Har lovat mig själv att inte planera min läsning i år utan att bara lustläsa. Jag tänker inte ens låta recexen bli ett tvång. Faktiskt. För nu är det sällan som det droppar in några recex som jag faktiskt har beställt. Och då finns det inga måsten. Läsning ska vara lustfyllt, inte kravfyllt.

    1. Läsning ska definitivt vara lustfyll, men jag gillar att ibland ge mig själv utmaningar att lösa under tidspress, som de två biblioteksböckerna till exempel. Kommer dock aldrig tvinga mig att läsa en bok jag inte alls vill läsa.

  2. Jag är så himla dålig på att planera min läsning. Jag har nästan alltid en hel hög med böcker som väntar på att läsas, men vilken bok jag väljer beror helt på dagsform.

    Fast i påskas läste jag precis det jag hade tänkt läsa, nämligen Scarlett Thomas ”Our Tragic Universe”. Så ibland lyckas jag! 🙂

  3. det var för mycket socialt för min del, fock läst två 200-sidors böcker. Men Agatha Chrisite hanns med precis som jag lovat =)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d