Fler ledtrådar

Världsbokdagen gissades det på författare som presenterade sig själva på bloggen

Tio tog ni ganska snabbt, men två finns kvar. Fler ledtrådar på dem! Nummer 11 är makens bidrag tillsammans med Paul Auster.

 

nr 7

Ursprunglig info: Jag vet egentligen inte om jag skulle kalla mig författare. Snarare folkbildare och revolutionär. Jag drivs av en passion till den gröna världen och älskar att odla min täppa. Tre små blomflickor har jag också drivit upp.

Extra ledtråd: Jag är en man, en ganska ung sådan som ofta är med på tv. I den ursprungliga presentationen gömmer sig delar av flera boktitlar.

Ny ledtråd: Min svenska efterföljare är Tina, Niklas och inte minst Bert.

 

nr 11

Ursprunglig info: Jag brukar kallas ironisk och skrev inte sällan texter som irriterade de som styrde. I alla fall Hitler och hans anhängare. Kanske för att jag är jude. Annars tror jag att många känner till mig, men få har läst mina böcker.

Extra ledtråd: Man, tysk, ingen jag läst. För- och efternamn börjar på samma bokstav.

Ny ledtråd: Född sent 1700-tal, begravd i Paris.

 

 

7 reaktioner på ”Fler ledtrådar”

    1. Och Heinrich Heines dikter brändes av Hitler, eller kanske inte av honom personligen. Och vi vet att där man bränner böcker bränner man snart människor. Polare med Marx och Engels, men inte övertygad kommunist.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: