Kvinnor jag älskat och nästan glömt

Klart att kvinnorna blivit bortglömda också. Det blir så ibland att författare jag älskat faller i glömska.

Nobelpristagarförbannelsen har drabbat även Doris Lessing. Jag har inte läst någonting av henne sedan hon förärades priset. Det finns många böcker av henne som jag inte läst som femböckerna Det femte barnet och Den femte sanningen.

Lionel Shriever skrev fantastiska Vi måste prata om Kevin, men sedan tog det stopp i min läsning. Jag har Dubbelfel hemma, men är egentligen mer sugen på uppföljaren Dagen efter eller nya Priset man betalar. Resultatet blir att jag inte läser någonting alls. Det känns lite dumt att köpa nya böcker av en författare när jag har olästa böcker av densamma i hyllan.

Maggie O´Farrell är absolut en favorit. Jag har läst både After you’d gone och The distance between us, men ingenting annat sedan 2005. För några veckor sedan fingrade jag på The hand that first held mine och kanske borde jag slagit till. Att en bok köps och ställs i hyllan är dock ingen garanti för att den blir läst.

Fina, fina Anne Tyler borde jag verkligen läsa mer av. Eller borde är fel ord, jag vill läsa mer av henne. Påminnerskan står i hyllan, men som sagt är det ingen garanti. Jag behöver läslistor, dead-lines och detaljerade lässcheman för att hinna läsa allt jag tänkt läsa, men kanske, kanske förtar det läsglädjen.

Märta Tikkanen är en gammal favorit och Århundradets kärlekssaga tillhör mina absoluta favoriter någonsin. Ändå har jag inte läst omtalade Män kan inte våldtas som jag verkligen vill läsa.

Amy Tan är också en gammal favorit som jag glömt bort, Saving fish from drowning vill jag definitivt läsa.

Siri Husvedts Vad jag älskade har jag läst, men ingen annan bok av henne. Laddar för Sorgesång inom kort.

 

Vilka kvinnor har du älskat och nästan glömt?

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: