Mina svar på C

Bokstaven C idag och när jag inte hittade min SAOL bad jag mina twittervänner om ord på C och de kom på bland annat de här:

Citron

Cykel

Cikador

Celluliter

Cymbal

Nu ska du kombinera ett eller fler ord och associera till en titel. Du får vara precis hur långsökt du vill, men förklara hur du tänker. Fem ord till en titel är målet antar jag, eller kanske behöver du fem titlar för att använda de fem orden, eller så struntar du i att använda dem alla. Gör som du vill, syftet är att tipsa om böcker och ingen kommer att få varken IG eller MVG.

Jag gjorde så här:

Cykeln handlar om ett omslag, nämligen omslaget till American Wife av Curtis Sittenfeld där Charlie, som sedermera blir president i USA träffar bibliotekarien Alice. En fantastisk bok och ett snyggt omslag som du hittar här. Stilpoäng för författare och huvudperson på C kanske?

Efter lite googlande fick jag fram att Indien är världens största producent av citroner och då associerar jag till Bob Hansson och hans resa till Indien i Vips så blev det liv. Nu har jag inte varit i Indien, men visst måste det finnas cikador där? Säkert också en och annan cellulit om än inte på Bob Hansson själv.

Återstår då cymbal. En musikbok alltså, helst om någon som trummar. John Lennon spelar visserligen inte trummor, men även Ringo finns med i den underbara boken Jävla John.

Allvarligt talat är min hjärna så full av snor att den funkar löjligt dåligt. Skönt att mina svar blir så dumma, då behöver ingen av er få någon som helst prestationsångest. Jag ger aldrig upp och det är nog både min bästa och min sämsta egenskap.

 

2. Fråga två handlar om att presentera en fiktiv karaktär från böckernas värld. För- eller efternamn på C gäller denna vecka.

Det dumma med sådana här frågor är att det poppar upp ett namn i huvudet som jag skriver och en sekund eller två efter jag publicerat svaret kommer jag på det perfekta namnet. Varför är det alltid så?

Idag stod det helt still väldigt länge. Jag skyller på snoret igen, men faktum är att det nästan bara är karaktärer som jag läst flera böcker om som jag kommer ihåg namnet på. Just den här utredaren har jag bara läst om i en bok, han heter Christer Wijk och är vän till hjältinnan Puck Bure i Maria Langs En skugga blott. Kvinnan som dödas heter Eva Clason, ett C till alltså.

 

3. Jag är egentligen ingen cirkusfantast, men någonstans när jag ändå en fascination främst för människor som lever med cirkussällskap och livnär sig på att roa andra. Kanske inte så stor skillnad mellan cirkuslivet och musikerlivet antar jag. Turné som turné kanske. Associera fritt och presentera en bok som på något sätt får er att tänka på en cirkus.

Inte en bok, men väl en novell var den text jag först kom att tänka på, nämligen ”Cirkus” ur Jonas Karlssons bok Den perfekte vännen, där en kille trollas bort under en cirkusföreställning. Helt underbar!

 

 

1 reaktion på ”Mina svar på C”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d