Män och kvinnor i litteraturens värld

Vad gör en man i böckernas värld när han mår dåligt? Super så klart. Det gör i alla fall Bingo och Alex Schulman, vilket var skälet till att Schulmans  bok fick stanna hemma i Sverige under resan till Thailand. Det kändes knappast nytt och fräscht. Möjligen knullar han runt också. Det är manligt. Nu visade det sig att Alex bara behövde lite kärlek för att må bättre och faktiskt lyckades hans före detta få ordning på Bingo. Vilket var nu det andra könet?

Även huvudpersonen i Johan Jefferson Klingbergs bok Jag tror vi behöver prata faktiskt blir rejält olycklig när han lämnas och vad gör han? Super, gnäller och super lite till.

Läs vilket polisdeckare som helst för att träffa minst en försupen polis. Harry Bosch försöker hitta kärlek, men väljer gång på gång sitt destruktiva leverne framför kvinnorna i sitt liv. Hans namne Harry Hole ska vi inte tala om. I förra (sista?) boken spårade han ur så brutalt att jag nästan kände för att ge upp honom. Vad är det med

Män + kris = alkohol verkar vara en het formel i litteraturens värld.

Kvinnorna då? Jo, Malin Fors super rejält och Ingrid väljer sitt boxvin framför sin dotter,  men annars verkar det vara mer populärt att fly ut på landet eller i skogen i ett litet hus, kanske bli vän med någon gammal dam som i Halva liv eller Nu vill jag sjunga dig milda sånger eller Ernestams senaste På andra sidan solen. I Sånt man bara säger är det inte en gammal tant, utan en ung kille som stör friden.

Värst är det när kvinnor mår riktigt kasst och då glömmer att äta. Några veckor eller kanske månader senare vaknar hon upp, tittar sig i spegeln och inser att hon är supersnygg och sippsippelipp så leker livet igen. Usch. Och självklart kommer jag inte på ett enda bra exempel på detta. Gör du?

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: