Lättläst och läsvärd deckare

När bokkrisen var som värst i Thailand hittade jag Ministermordet av Gretelise Holm i en byteshylla. Jag har läst en bok av henne tidigare, Ö-morden och bestämde mig för att strunta i ordningen och bara köra.

Det går snabbt att läsa Ministermordet, vilket både beror på att den är enkelt skriven, men kanske främst på att den är så spännande. Jag gillar upplägget skarpt. Boken börjar med att Danmarks integrationsminister Anne Elisabeth Bülow blir mördad under sin dagliga joggingrunda. Vi vet att hon planerar att avgå, men inte varför. Därefter backar Holm 14 dagar och låter oss följa både Bülow och bokens egentliga huvudperson Karin Sommer. Deras historier binds samman och när vi når fram till tidpunkten för mordet har jag en rad misstänkta. Först därefter tar utredningen fart.

Poliserna får därmed en tillbakadragen roll i Ministermord och det gillar jag. Det är skönt att slippa ännu en polisutredning och istället få följa den medelålders journalisten Karin Sommer som faktiskt lyckas nästla sig in i mordhistorien av en slump. Lite väl mycket slump spelar in i boken ska sägas, men det störde mig faktiskt inte så mycket.

Integrationsministern kopplas ihop med en försvunnen litauer och en företagspamp på ett riktigt klurigt sätt. Jag gillade sättet Gretelise Holm knyter ihop trådarna på.

Vill du läsa en aktuell och välskriven deckare tycker jag definitivt att du ska pröva Ministermordet. Maken läser den nu och hälsar att även han gillar den. Är det fler böcker på gång månntro, eller slutar det i och med att Sommer snart går i pension?

 

1 reaktion på ”Lättläst och läsvärd deckare”

  1. Jag gillar verkligen hennes bocker och har last alla som finns pa svenska, gillar huvudpersonen skarpt. Vet dock inte hur det star till med fortsattningen, jag tankte samma sak som du, tar det slut nar Karin gar i pension? Eller vad hander da?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: