Bokgeografi USA

Idag är det dags för Bokgeografi nummer 25 och då tänkte jag att det stora landet i väster skulle kunna passa. Alla har säkert en favorit som har sina rätter där. Eller?

Dags för USA idag alltså.

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i USA eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Jag måste faktiskt ta en bok av en svensk författare, nämligen Maskarna på Carmine Street som, trots den hemska handlingen, gjorde mig grymt sugen på att resa till New York. Håkan Nesser är en stor favorit som bott i New York under en period. Hans kärlek till staden genomsyrar boken och smittar verkligen av sig.

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till USA. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Det svåraste den här veckan är inte att komma på en författare utan att välja ut den perfekta, som verkligen representerar mig och min läsning.  Slutligen har jag bestämt mig för en författare som faktiskt inte alls är en författare som på pappret passar mig, nämligen Philip Roth. Hans Konspirationen mot Amerika är mycket, mycket bra och jag tyckte även om Envar. Förra veckan fick jag hem hans nya bok Indignation som recenseras 18 mars.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till USA, som du inte läst, men är nyfiken på.

Jag har fortfarande inte läst The Help av Kathryn Stockett som står i hyllan, men då med den svenska titeln Niceville. Måste åtgärdas, men faktum är att jag är lite rädd att ta mig an en så hyllad bok. Tänk om jag blir besviken.

Nu ser jag fram emot era boktips. Svara i en kommentar eller i din blogg. Lycka till!

 

7 reaktioner på ”Bokgeografi USA”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d