Lite lästips i reatider

Jag tänkte tipsa om REA-böcker jag läst som du kanske kan ha glädje av. Det är dessutom helt okej att skylla på mig om du skulle behöva rättfärdiga dina inköp.

Borta bäst av Sara Kadefors är en trevlig och tänkvärd bok om Sylvia som plötsligt blir hemlös.

Konsten att tala med en änkling av Jonathan Tropper är inte så mörk som titeln ger gällande. Vi får följa Doug som försöker att leva utan sin döda fru Hailey. En mycket bra bok!

En sannolik historia av Karin Alvtegen rekommenderas varmt. Det psykologiska finns där och det underbara språket.

Underbara Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer bara måste du läsa om du inte redan gjort det.

De från norr kommande leoparderna av Bodil Malmsten innehåller anteckningar och funderingar kring livet i Frankrike. En underbar bok och dessutom med en fantastisk utsida.

Sånt man bara säger av Helena von Zweigbergk är riktigt bra och handlar om Susanne som bestämt sig för att leva ett lugnt liv i en öde stuga, men får en tonårig systerson på halsen.

Almanacka av Kristofer Flensmack är en annorlunda och riktigt häftig diktsamling.

Decembergatans hungriga vargar av Ulrica Lidbo är en väldigt bra ungdomsbok om Jenny som gör vad som helst för att bli smal.

Det var länge sedan jag läste När ödets stjärnor faller av Maeve Binchy, men då älskade jag den. Berättelsen om Benny och Eve är varm och fin.

Om du som jag fått för dig att du inte gillar övernaturliga böcker ska du trots detta läsa något av John Ajvide Lindqvist. Varför inte börja med fantastiska Människohamn.

Vill du läsa mer välskriven spänning ska du slå till på Maskarna på Carmine Street av Håkan Nesser.

Jag letar vidare och kommer kanske med fler tips vad det lider!

3 reaktioner på ”Lite lästips i reatider”

  1. Jag fick Mia Skäringers bok av min dotter i julklapp så den tänker jag läsa när andan faller på.

    Boken du tipsar om av Håkan Nesser tog jag mig däremot inte alls igenom då jag tyckte att till och med allt hushållsarbete var intressantare än den boken.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: