Tanzania 2004

Det var ganska många som tyckte att vi var helt galna när vi bokade en resa till Tanzania tillsammans med våra respektive föräldrar. Inte så farligt när nästan alla steg vi tog var bestämda innan, men att få sex personer att enas om en restaurang var ibland svårt. Fördelen var dock att jag behövde knapra malariatabletter och slapp barntjatet ett tag.

Safari är något av det häftigaste som finns och även om detta var min andra safaritripp var jag helt överväldigad. Jag är definitivt ingen naturnörd och inte heller någon morgonmänniska, men att gå upp före soluppgång och dra ut på en morgontur på en stilla savann är verkligen helt fantastiskt.

Vi avslutade med några dagar på Zanzibar som gärna hade fått vara fler. Det var fantastiskt att promenera omkring i den närliggande byn och jag tog en massa fina bilder. Vi besökte ett par skolor, lärarfamilj som vi är och det var riktigt spännande.

Under resan läste jag min första bok av Armistead Maupin och det blev fler under sommaren. De spårade ur efter ett tag, men första boken Ett annat liv var riktigt bra.

Ben Eltons Dödskänd var annars en av resans höjdpunkter. En riktigt bra deckare i dokusåpemiljö. Har bara läst en bok till av honom efter det som var något av en besvikelse. Synd.

Eddies oäkting av William Kowalski var också en riktigt bra bok. Jag köpte faktiskt en bok till av honom som står i hyllan. Vågar inte riktigt läsa.

1 reaktion på ”Tanzania 2004”

  1. Jag blir fortfarande, efter 3 ar i landet, 5 safaris och 3 trippar till Zanzibar, lika uppspelt over att titta pa de vilda djuren och lika lugnad av vagskvalpet pa en dhow. Underbart, sa underbart.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: