Bokfrågornas ABC del 29

Här kommer frågorna till alfabetets sista bokstav:

1. Berätta om en bok med övernaturliga inslag.

Jag är egentligen inte så mycket för övernaturliga inslag, men jag älskar Människohamn av John Ajvide Lindqvist.

2. Berätta om en bok som innehåller en viktig överenskommelse.

I Kollektivt självmord av Arto Paasilinna kommer överste Kemppainen och direktör Rollonen överens om att ta livet av sig tillsammans, men först ska de samla ihop alla självmordskandidater i Finland så att det blir ett massivt, kollektivt självmord. Fantastiskt rolig och absurd bok.

3. Berätta om en bok som innehåller en rejäl överraskning.

Nu ska jag inte förstöra spänningen för er helt, men Busters öron av Maria Ernestam innehåller en rejäl överraskning som verkligen fick mig att tappa minst en haka. Mycket, mycket bra bok.

4. Vilka tre böcker står överst på din önskelista?

Nu fick jag ju faktiskt en hel del böcker i julklapp, men några fler skadar aldrig. Mest önskar jag mig Dikter 1972-2003 av Kristina Lugn. Skulle också gärna vilja ha Den röda grevinnan: en europeisk historia av Yvonne Hirdman och Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld.

I juni svarade följande bloggare:

…and there was Beatrix

Alkb

Bokstunder

Eli läser och skriver

Eva-Cecilia

Fiktiviteter

Tätortstimotej

Yfronten

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: