Långresan 2000

Under 1999 började jag arbeta som lärare och varje krona som blev över sparade vi till resan med stort R. Strax efter brakfesten som firade in ett nytt millennium flög vi till Sydney. Sex veckor tillbringade vi i det väldiga Australien och bussresorna blev många och långa.

Jag förälskade mig i Melbourne och drömmer fortfarande om att få komma dit igen. Vi såg Australian Open och vår solbränna var, hmm, intressant. Bäst var annars turen in till Uluru och Olgas. Fantastiskt! Tyvärr blev det inte mycket sett av barriärrevet då regnet öste ner. Kängurur och koalas fick vi dock se. Vi åt känguru också, men det rekommenderar jag definitivt inte. I bokaffärerna skyltades det med Michael Connelly, som snabbt blev en favorit. Läskigast måste A thin dark line av Tami Hoag varit, tätt följd av Sjöjungfrun sjöng sin sång av Val McDermid.

Nya Zeeland var nästa land och där hyrde vi bil. Jag vägrade som vanligt att köra och fick istället läsa kartan med varierande resultat. Bäst här var helt klart Wellington, ännu en trevlig stad jag gärna skulle återse.

Bali, Lombom och Java stod näst på tur. Makens föräldrar och syster kom med ett gäng böcker hemifrån, bland annat den då aktuella Gömda av Liza Marklund och snackisen Grabben i graven bredvid av Katarina Mazetti, men också vackra Silke av Alessandro Baricco.

I Vietnam blev det mycket sett och lite läst. Hann dock med Memoirs of a geisha, som måste räknas till resans mest minnesvärda. Vi avslutade i Thailand med lata dagar i sällskap av min familj och Patricia Cornwall.

Det här var ett skönt halvår innan allvaret började på riktigt. Jag är riktigt glad att vi gjorde en rejäl resa.

3 reaktioner på ”Långresan 2000”

  1. Låter härligt! Jag har alltid drömt om att få resa till Australien! i Vietnam var jag 2002 och Bali blir det antagligen som bröllopsresa på hösten.

    – Resgalen boknörd -87

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: