Bokfest för bokberoende

”Det kanske inte är så roligt”, ursäktade sig svägerskan då jag öppnat paketet. Kanske för att jag var så tyst. ”Skojar du?” frågade jag, ”det är världens bästa present!”

Vad jag fick? Sju böcker. Sex pocket och en inbunden. Ingen jag läst, men en jag hade hemma. En miss av mig såg jag, då svägerskan varit så förutseende att hon konsulterat min Vill-läsa-lista där jag lovar att de böcker jag äger ska fetas. Igelkottens elegans, som visade sig vara årets julklapp, hade dock kommit med på listan två gånger och bara fetats en. My mistake. Mamma har lovat att byta Igelkotten till en pocketbok jag inte. En av de andra får följa med till Thailand där jag med gott samvete kan lämna den vidare när jag läst den.

Vilka böcker det var?

Den utstötte av Sadie Jones

Nära hem av Alice Munro

De oförglömliga av Gabriella Ahlström

Näckrosbarnen av Susanne Axmacher

Sputnikälskling av Haruki Murakami

Berättelsen om Herr Roos av Håkan Nesser

Jag fick också Vad är politik? av Ernst Billgren och Carl Hamilton i vår paketlek.

En riktig höjdarjul för en boknörd som jag alltså. Jag har dessutom hunnit läsa två böcker, men mer om det i senare inlägg. Recensioner av bok nr 161, 162 och 163 kommer under de sista skälvande dagarna av 2010.

3 reaktioner på ”Bokfest för bokberoende”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: