När tanken räknas

Bokboggare önskar sig böcker och beklagar sig över att de så sällan får några i julklapp. Jag tillhör en av dem som gjort det. Så igår fick jag då en bok. Mamma hade köpt en pocketbok till mig, en till mormor och en till syrran. I mitt paket fanns Igelkottens elegans som jag absolut vill läsa och som jag har i hyllan. Bra val alltså.

Byt med mormor föreslog mamma, då mormor också läst sin bok. Också ett mycket bra val, Själakistan av Ann Rosman. Som jag läst. Återstår att byta med syrran då. Hon fick Utrensning av Sofi Oksanen. En bok jag definitivt vill läsa. En bok som slank ner i påsen då jag köpte julklappar.

Kanske inte så konstigt att vi inte får fler böcker i julklapp eller?

Vi hade en skön och lugn julafton. Få paket till de vuxna och många till det små som det ska vara. En ovanligt humoristisk tomte som lykades charma till sig kramar av båda grabbarna O. Storebror tror inte riktigt på tomten, men blev lite fundersam när både morfar och pappa faktiskt fanns kvar i huset då tomten kom.

Nu har vi en slö morgon och ungarnas DS är populära. Storebror spelar mario på ett och min lillasyster på det andra. Hon är lite, lite avundsjuk på lillkillens julklapp verkar det som. Lillebror sitter istället och spelar bolibompadraken på mormors lilla bärbara. Själv har jag nästan läst ut Rösterna av Christa von Bernuth som är riktigt bra.

Nu är det strax dags att dra vidare till svärföräldrarna. Hoppas att ni har en lika skön jul som jag har!

3 reaktioner på ”När tanken räknas”

  1. Själv tycker jag att det tvärtom borde vara lättare att köpa julklappsböcker till en bokbloggare. Det finns väl få människor som har så lättillgänglig och mycket statistik och förteckningar över sitt läsande? 🙂 Själv tycker jag mycket om att få böcker i julklapp, för jag köper i stort sett aldrig böcker själv. I år blev det en kokbok och Joyce Carol Oates Lilla himlafågel för min del. 🙂 Synd att dina egna bokklappar inte passade den här gången. 🙂

  2. Hahaha, jag känner igen problemet! Familjen säger att det är hopplöst att köpa böcker till mig. Så igår när jag fick en klapp i min hand som jag kände igen i formatet (bok) blev JAG nervös. Tänk om jag redan har den, va jobbigt, nu när (en familjemedlem) faktiskt köpte en bok. Men jag öppnade paketen och denna lilla julsaga slutade lyckligt. Jag fick Lilla stjärna av John Ajvide Lindkvist. En bok jag inte hade, men nu har och som kommer läsas efter pågående bok. Han hade snappat upp på julbordet att jag inte hade läst den och han var nervös att jag skulle hunnit köpa den. Men det hade jag ju inte. Så, slutet gott allting gott 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: