Tematrio – Julförberedelser

Lyrans tematrio den här veckan handlar om julförberedelser och vet ni, jag är hopplöst ojulig. Under många år arbetade jag med glädje extra under julhelgen och jag har mest fått ångest av alla måsten. Nu är jag lite mer avslappnat inställd till helgen och ser det som en skön paus i tillvaron. Vi har också minskat på julklappsshoppandet och det gör att stressen före jul minskat något. Ingen gran, inga tomtar och absolut inga elektriska ljusstakar.

Möjligen gör jag detta:

1. Städar hyfsat mycket så att hemmet känns inbjudande.

2. Fyller huset med julblommor.

3. Samlar ihop en lagom hög böcker att läsa under ledigheten.

Julklappar ska självklart slås in också, men det gör jag på torsdag. Förhoppningsvis får jag också iväg julkorten innan dess.

1 reaktion på ”Tematrio – Julförberedelser”

  1. Jag älskar julen och allt som hör dit, fast i år har sambon fått fixa det mesta eftersom jag är så väldigt, väldigt gravid just nu. Ljusstakar i alla fönster+ en stor stjärna i burspråket har jag fått upp i alla fall. Och så granen såklart. Massa godis har jag gjort med, och köpt tulpaner eftersom jag är så vansinnigt allergisk mot alla blommor som doftar och har sig. Julklappar köps bara till syskonbarn och det är avklarat. Vi ska inte ens vara hemma på julafton, så i år har det varit ovanligt stressfritt i det Anderssonska hushållet. God jul!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: