Jag andas böcker

Att jag är en bokoholist är helt klart, men en fråga saknades faktiskt i frågeformuläret.

Hur stor del av din vakna tid som du ägnar åt böcker?

Nu menar jag inte bara den tid som du  tillbringar med att läsa, utan även hur mycket du tänker på och pratar om böcker.

Jag läser nog inte mer än än någon timme eller så just nu. I perioder med större läslust kan det istället bli flera timmar och om jag är på semester ägnas större delen av dagen till läsning.

Vilka böcker vill jag läsa? Det här är något jag funderar över varje dag. Varför kan man fråga sig, då jag har fullt av olästa böcker hemma, men det gäller att inte missa något guldkorn. Det är därför jag läser bokbloggar säkert en timme varje dag, snurrar runt hos internetbokhandlar och på förlagssidor. Det gäller att fylla på sina vill-läsa-listor ordentligt för att också komma ihåg det jag velat läsa i alla fall under något ögonblick. En sväng på biblioteket flera gånger i veckan och ett antal stopp i en fysisk bokhandel, om inte annat för att klappa lite på nya böcker och anteckna ännu fler boktips.

Vilka böcker vill andra läsa? Jag glömmer av att andra (förutom bokbloggare) kanske inte bryr sig så himla mycket om vilka böcker som är aktuella och/eller läsvärda. Trots detta måste jag tipsa om läsvärda böcker i tid och otid. Minst lika ofta får jag bita mig i tungan då jag inser att det kanske inte riktigt är läge för ett boktips, hur klockrent det än må vara. De får sparas till de mer tålmodiga i min bekantskapskrets, som mamma, mormor och i alla fall någon storläsande väninna.

Vad kan vi lära oss av böcker? Ja, se det är hur mycket som helst. Nästan allt jag talar om och upplever under en dag går att koppla till något jag läst. Det är sådant som kanske kan inspirera till ett bra blogginlägg, men ärligt talat är det få som uppskattar att jag inleder var och varannan mening med ”Jag läste en bok där…” eller ”Det är precis som i en bok jag läste…”

Så hur stor del av min vakna tid ägnar jag åt böcker på något sätt? Med tanke på att det finns en hel del böcker i mitt jobb skulle jag säga minst 80%. Jag är inte bara bokoholist, jag är totalt fixerad. Och vet ni, jag lider inte alls av det! Tvärtom. Jag andas böcker och jag älskar det.

1 reaktion på ”Jag andas böcker”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: