Bokgeografi Danmark

Jag hade tänkt Tyskland, men det har blivit så himla stort fokus på tyskspråkig litteratur i veckan att jag drar mig lite närmare hem istället. Väldigt nära om du bor i Göteborg, endast en färjetur bort. Dagens resmål är Danmark. Jag ser fram emot att få ta del av era danska tips

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Danmark eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Världens lyckligaste folk av Lena Sundström handlar om Danmark och Dansk Folkeparti. En mycket läsvärd och tillika skrämmande bok.

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Danmark. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Jag har mycket kvar att upptäcka av Inger Christensen, men en av favoritböckerna är helt klart Alfabet. En fantastisk poet  som tyvärr aldrig hann få Nobelpriset. Funderar på om jag vågar ge mig på henne på danska?!

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Danmark, som du inte läst, men är nyfiken på.

Undantaget av Christian Jungersen har dykt upp här och där det senaste, till exempel i min egen, nästan avsomnade, Deckarutmaning (läste visserligen Maureen O’Brien nyss). Det är en bok jag velat läsa länge, men det blir liksom aldrig av. Hjälp, vad många sådana böcker det finns.

10 reaktioner på ”Bokgeografi Danmark”

    1. Jag måste pröva, är lite rädd för att läsa på danska och norska, men jag har gjort det en del förr så jag förstår egentligen inte varför.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: