Bokgeografi Spanien

Vet ni, jag är i Malaga. Vi firar svärmors 60-årsdag och njuter av semester inklusive barnvakt. Hur lyxigt som helst.

Följ med till Spanien ni också:

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Spanien eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Jag har verkligen dålig koll på litteratur från eller om Spanien märker jag. Hoppas på många tips. Efter lite nätsnurr hittade jag dock en bok av George Orwell som heter Hyllning till Katalonien. Den handlar om hans tid som soldat i Spanien och låter väldigt intressant.

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Spanien. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Ernest Hemingway har skrivit massor, men jag har bara läst ett par av hans böcker. Och solen har sin gång utspelar sig i Spanien, eller i alla fall delar av den och jag är faktiskt ganska sugen på att läsa om den unge mannens vedermödor.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Spanien, som du inte läst, men är nyfiken på.

Jag packar ner Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón i väskan och har kanske läst den när jag kommer hem igen. Jag har redan tänkt läsa den rätt många gånger, men aldrig gjort det. Kanske nu, eller kanske inte. Är den läsvärd?

Tre böcker jag inte läst den här veckan alltså!

8 reaktioner på ”Bokgeografi Spanien”

  1. Det här är svårt men med lite långsökt fick jag till det! Hoppas ni har det riktigt skönt på resan 🙂

  2. Jag trodde det skulle vara lättare med Spanien än vad det var. Finns ju mycket spanskspråkig litteratur, värre med böcker från eller om Spanien. Men jag fick ihop tre svar som jag tror passar 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: