Bokfrågornas ABC del 17

Jag fick ihop frågorna den här veckan trots den omöjliga bokstaven Q och här kommer mina svar:

Qvinna i världen av Inger Frideborgsdotter handlar om sex kvinnor med olika levnadsöden i olika tider, på olika platser. Berätta om en annan bok som handlar om en kvinna i världen som du tycker är läsvärd!

Jag tycker att det fruktansvärt töntigt att stava kvinna med q, men nöden är ingen lag. En kvinna i världen som jag tyckte mycket om att läsa om var Olanna i En halv gul sol som jag lyckas få med var och varannan vecka. Olanna är kunnig, modig och en riktig förebild. Inte perfekt, men vem är det.

The queen and I är en fantastisk bok om hur kungafamiljen i Storbritannien får omvärdera sitt liv då landet blir republik. Boken är skriven av Adrian Moles morsa Sue Townsend. Berätta om en annan bok som handlar om en drottning!

Jag har ju redan berättat om min favorit och fick fundera länge innan jag kom på en bok till. Sedan kom jag och tänka på en bok som jag inte läst på mycket länge, men som jag läste hur många gånger som helst när jag var yngre Désirée En drottnings roman av Annemarie Selinko som är en roman om Désirée Clary som var förlovad med Napoleon Bonaparte och sedan gifte sig med Jean Baptiste Bernadotte. Den Bernadotte som adopterade av Karl XIII och sedermera blev Karl XIV Johan. Hon blev då drottning Desideria, den efterlängtade som avskydde Sverige ännu mer än maken.

Qué? Berätta om en bok som du inte alls förstod dig på.

Jag hade riktigt svårt att förstå mig på Tärningsspelaren av Luke Rhinehart. En riktigt obehaglig bok som spårar ur totalt. Förstår inte att den kan fascinera så många.

Och till sist gör jag det lite lätt för mig och ber dig berätta om en författare eller bok på Q.

Det är ju inte så att det dräller av varken författare eller titlar på Q. Förra månaden läste jag dock En röd hjältinnas död av Qiu Xiaolong. Så min författare på Q får alltså bli Qiu Xiaolong från Shanghai, numera boende i USA. Han har skrivit tre böcker om kommissarie Chen Cao och jag läser gärna de andra två också.

Svara nu i egen blogg eller i en kommentar. Jag kommer kanske inte att läsa och kommentera på några dagar, men jag kommer att göra det senare!

I mars svarade detta gäng bloggare:

…and then there was Beatrix

Alkb.se

Bokstunder

Eli läser och skriver

Ems blogg

Ett liv utan böcker är inget liv

Eva-Cecilia

Fiktiviteter

Mirthful’s bookblog

Morellens

The week never starts around here

Tätortstimotej

Yfronten

You’re no different to me

10 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC del 17”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: