ABBA i litteraturen

Karin har startat en  ny bokaktivitet där hon bjuder på musik som vi sedan ska koppla samman med litteratur. Den här veckan handlar det om ABBA. Helt klart en riktigt lurig utmaning som krävt en hel del tankeverksamhet.

Nu är ABBA kanske inte mina största favoriter, men det är inte riktigt därför jag hade svårt att komma på en bok som på något sätt anknyter till dem. Snarare handlar det om att alla filmer med ABBA-tema överskuggar alla böcker. Jag tänker fräst på underbara Muriel’s wedding med lika underbara Toni Collette och dessutom en fantastisk vandring fram till altaret. Det går inte heller att bortse från suveräna The adventures of Priscilla queen of the desert som tydligen har blivit musikal.

Åter till böckernas värld och långsökt fick man vara. Jag har resonerat mig fram till mina val så här:

ABBA → Queer → stjärnor = Stjärnor utan svindel av Louise Boije af Gennäs som är en riktigt bra bok. Tyvärr följde författaren inte upp succén i sin senaste bok.

ABBA → Australien → utseende = Ser mitt huvud tjockt ut i den här av Randa Abdel-Fattah, som är en riktigt spännande bok om identitet. Amal, som är 16 år revolterar mot omgivningen och sina föräldrar genom att börja använda slöja.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: