The end of the world (and I don’t feel fine)

Jag har alltid röstat, inte alltid på samma parti, inte ens samma parti i alla tre val, men jag har alltid röstat.  Igår klädde jag till och med upp mig lite extra och skickade en tanke till de kvinnor som kämpade för min rösträtt. Idag går jag istället klädd i svart.

Jag har svårt att förstå att någon ens kan rösta på alliansen med sitt budskap om individens plånbok som ska fyllas, på bekostnad av någon annans. Jag mår dåligt av de klyftor som ökat i samhället de senaste fyra åren. För mig personligen har Alliansens politik inneburit en hel del klirr i kassan. Min plånbok är tjockare än någonsin. Däremot märker jag i mitt yrkesliv hur nedskärningar i skola och även socialtjänst har påverkat verksamheten negativt. Vi har fler elever än någonsin på gymnasiets individuella program, men resurserna har minskat.

Jag möter dessutom dagligen nyanlända flyktingar, flera av dem ensamkommande flyktingar och idag diskuterade vi valresultatet med sorg i hjärtat. Några av mina elever, svenska eller inte, kommer att kosta samhället pengar. De flesta, oavsett nationalitet kommer istället att bidra till samhället. Att ett litet obehagligt parti bestående av unga, arga, män som skanderar hejaramsor, som vore de i på en B-lagsmatch i fotboll, ska sitta i Sveriges Riksdag med sin snedvridna, enfaldiga och rasistiska världsbild är både skrämmande och faktiskt riktigt pinsamt. Jag skäms för att vara svensk idag och trots att jag sällan håller med Fredrik Reinfeldt håller jag definitivt med honom när han säger att den som älskar Sverige inte röstar på Sverigedemokraterna. I jämförelse framstår Alliansen som ett fantastiskt alternativ. Mycket kan man beskylla dem för, men de är definitivt inte odemokratiska och rasistiska. För första gången i mitt liv hoppades jag sent igår på en egen majoritet för dessa fyra partier som jag långt ifrån älskar. Allt för att marginalisera det parti som vill isolera mitt land och köra det i botten.

Idag demonstreras det i Sverige mot rasismen och mot Sverigedemokraterna. Jag utgår ifrån att de etablerade partierna förstår vinken och stänger ute nykomlingarna helt. Vi lever i en demokrati och jag har all rätt i världen att tycka att det är en skam för Sverige att det nu finns ett rasistisk parti i vår Riksdag. Jag hoppas verkligen att besöket blir tillfälligt. Det känns definitivt inte bra att mina skattepengar går till partistöd till dessa trångsynta individer.

Grästorp går väljarna många steg längre och röstar in ett nationalsocialistiskt parti. Vad är det som händer egentligen? Utvecklingen är minst sagt skrämmande.

Vill ni fördjupa er i ämnet vill jag tipsa om böcker här, här och här.

12 reaktioner på ”The end of the world (and I don’t feel fine)”

 1. Välskrivet inlägg från dig och jag håller med dig i allt. Hade dock ingen aning om det där med Grästorp. Jag får nästan rysningar när jag läser det. Vad kommer hända härnäst frågar man sig, ett ND parti in i Riksdagen?
  Jag tror att det blå styret de senaste åren påverkat folk en hel del. Begrepp som solidariet betyder inget längre för folk.

 2. Folk börjar få nog av det otrygga samhället vi har. De börjar få nog av att makten här i landet spottar på våra förfäders gravar. Det är dock tragisk att man väljer SD, som enbart är ett parti i mängden och inte kommer göra någon nämnvärd skillnad.
  I Grästorp kan invånarna däremot skratta sig lyckliga, där sitter nu det enda parti som representerar de etniska svenskarna.
  Ska förresten tillägga att SvP INTE är ett nationalsocialistisk parti utan etnisk nationellt parti. Tycker du borde kolla upp faktan lite noggrannare i fortsättnigen.

  1. Jag godkänner din kommentar trots att jag tycker att det är rejält tragiskt att det finns människor som du. Definitivt en skam för Sverige. Jag känner inget behov av att kolla upp ditt nationalsocialistiska parti mer och jag blir knappast lugnare av att du kallar det etniskt nationellt. Du borde skämmas.

 3. Ett väldigt bra och viktigt inlägg! Jag håller med om allt du skriver. Har själv inte orkat formulera mig kring detta än eftersom jag fortfarande är alldeles för ledsen och besviken (och arg). Men det är väl ”bara” att bita ihop och kämpa vidare mot själviskhet, högrifiering och allt annat som gör att det är lite tristare att vara svensk just nu antar jag.

 4. Ett mycket bra och välformulerat inlägg om oerhört viktiga frågor. Är så glad att jag hittade din blogg!

 5. Ynkedom och elände är vad som väntar i fyra år framöver. Jag grät en skvätt av ren ilska över att vi nu har fått in pack i Riksdagen. Att dessutom förneka att man är främlingsfientlig, oavsett vilket av alla absurda partier man tillskriver sin tilltro, det är bara pinsamt. En sorgens dag och en sorgens tid. Många kommer inte att orka sig igenom, själv är jag bara arg. Och det är inte att förakta.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: