Tematrio – Katastrofer

Lyrans tematrio anknyter till dagen då allt hemskt tycks hända, den 11:e september och ber oss att presentera en katastroftrio.

Berätta om tre böcker som handlar om katastrofer, orsakade av naturen eller människan.

1. Den första boken jag kom och tänka på när jag såg temat för veckans trio var Sadako och de tusen papperstranorna som jag läste när jag var liten. Sadako var en liten flicka i Hiroshima som drabbades av leukemi till följd av atombomben som förstört staden många år tidigare.

2. En rejäl katastrof drabbar världen i Nevil Shutes On the beach och vi får följa människor i Melbourne som väntar på slutet. Gripande och obehaglig!

3. Jag följer Lyrans exempel och bjuder på en katastrofbok som jag inte läst, men gärna vill läsa. Det blir liksom aldrig av bara. Boken är The road av Cormac McCarthy som jag verkligen var TVUNGEN att köpa då jag inte skulle klara mig en dag till utan den. Det var typ ett år sedan.

7 reaktioner på ”Tematrio – Katastrofer”

  1. Tycker gott du kan plocka upp The Road. Den är så kort och lättläst och bra. Annars kan du också se filmen, som jag tyckte var fantastiskt välgjord och kanske ännu bättre än boken. =)

  2. Å, Sadako hade jag glömt. Vi hade den som högläsning i skolan i samband med FN-dagen något år. Jag minns den som fin och väldigt sorglig. ”Vägen” skulle jag också vilja läsa.

  3. Nu är det bekräftat: du läser så många böcker som jag aldrig ens har hört talas om, men det är ju det som är så ljuvligt med alla dessa utmaningar.

    En vacker dag ska jag sätta mig ner och skriva upp ALLA boktips jag trillar över i olika sammanhang. Jag antar att jag kommer att få ihop en livslång lista utan att ens anstränga mig 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: