Spännande nattäventyr

Grabbarna O har hjälpt mig att tycka till om Helena Bros nya bok Nattspaning. Det är en bok i serien Lätt att Läsa från Bonnier Carlsen och jag tror verkligen att det är en bra bok för nya läsare. Nattspaning är den första boken om kompisarna Kevin och Dina som bor grannar och vars mammor är bästa vänner. Några pappor ser vi inte röken av än så länge.

Kevin och Dina löser mysterier och i den här boken spanar de efter en tjuv som gjort inbrott i området. De bestämmer sig för att tälta och det tyckte grabbarna O var riktigt spännande. Tänk att få sova i tält, eller ännu hellre vara vaken i tält och leta tjuvar med kikare och ficklampa. Vilken dröm. För dem då, för mig låter det snarare som en mardröm. Tur att det börjar bli höst så att de inte kan tjata om att få tälta så länge till.

Enda besvikelsen var att boken var kort och gick väldigt snabbt att läsa. Vi ville alla tre läsa fler mysterier, men det ska komma fler böcker i serien som heter Minimysterierna. Det ser vi fram emot!

Jag är inte heller jätteförtjust i Mattias Olssons illustrationer, men grabbarna gillar dem. Storebror tyckte att det var coola bilder och det är bästa betyget från honom just nu.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: