Läsplanering för september

I min gamla blogg planerade jag mina läsmånader och läste sedan något som stod på den listan, eller annat som jag kände för. I sommar har jag skitit i allt var läslistor heter, men nu vill jag ha lite struktur i alla fall på en liten del av mitt liv.

Tanken är att min septemberläsning ska se ut ungefär så här:

Först ska jag läsa klart Den röda soffan av Michéle Lesbre.

Några nya böcker blir det, av t.ex  Louise Boije af Gennäs som gör comeback med Högre än alla himlar. Jag måste verkligen hinna med Att leva och dö som Joe Strummer av Marcus Birro om att vara ung i min stad och min tid. Uppväxttiden har jag också gemensamt med Morgan Larsson och hans Radhusdisco lockar verkligen. Hittebarnet av Katerina Janouch är tredje boken om Cecilia och de andra två har varit väldigt bra. Ska också försöka klämma in Niceville av Kathryn Stockett, Fantomsmärtor av Barbara Voors samt Pojken på andra sidan av Irene Sabatini.

På ungdomssidan läser jag fjärde boken om Simon, Drakens skugga av Kim Olin och minst en av de tre böcker av Sarah Dessen som jag burit hem från biblioteket. Jag vill också hinna med Nyckelbarnen av Sara Kadefors.

Vad är jag uppe i nu? Tio hela och en halv. Det funkar definitivt, men jag har säkert glömt någon.

Kanske ska ta och titta till läsutmaningarna som jag övergivit?

Lyrans resa hoppar jag nog i september, då ingen av böckerna i Sydamerika lockar något vidare. Möjligen Stjärnans ögonblick av Clarice Lispector för att ha läst något av henne. Min egen deckarutmaning har jag övergivit, men faktum är att jag faktiskt har Jessica Jungs saknad i bokhyllan då jag bytte till mig den i Bokåtervinningen, så kanske den kan bli läst ändå.

6 reaktioner på ”Läsplanering för september”

 1. Mycket spännande i din septemberlista! Jag ska också försöka hinna med Birros bok oh ”Radhusdisco” har jag redan börjat på (mysig och rolig igenkänning av bästa märke än så länge).

 2. Kerstin dahlqvist

  Hej!
  Läser du ut alla böcker även om de är tråkiga?
  Jag brukar ge en tråkig bok cirka 100 sidor sen lägger jag den åt sidan.
  Är du med i shelfari också eller bara goodreads?
  Vänlig hälsning,
  Kerstin

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: