Ibland brister simultankapaciteten

Bokbloggsjerkan hos Annika fortsätter och den här helgen undrar hon följande:

LYSSNAR DU PÅ MUSIK NÄR DU LÄSER? OM JA, VILKEN ÄR DEN ULTIMATA ”LÄSARMUSIKEN” ENLIGT DIG (JUST I DETTA NU!)? OM NEJ, HAR DU NÅGON ANNAN RITUAL KRING LÄSANDET SOM DU KAN DELA MED DIG AV?

Jag har svårt att koncentrera mig på läsning och musik samtidigt, vilket kanske låter lite märkligt då jag ofta läser samtidigt som jag sysslar med något annat. Musik och läsning är två saker jag verkligen tycker om och därför kräver båda total fokusering. Ska jag ha musik på samtidigt som jag läser får det således vara musik jag inte tycker om.

Ritualer kring läsning hinner jag sällan med längre. Istället läser jag när jag får möjlighet oavsett omständigheter. Den perfekta lässtunden kräver dock en filt, en skön soffa, ett glas vin kvällstid och gärna godis. Annars är en solstol och vågornas brus ingen dum bakgrund till läsandet.

5 reaktioner på ”Ibland brister simultankapaciteten”

  1. Mmmm, solstol och vågornas brus lät absolut inte fel, och det gjorde inte vinglaset och godiset heller för den delen 🙂

  2. Jag har upptäckt att läser jag på svenska kan jag lyssna på radio och ha teve på i bakgrunden om det jag hör är på engelska – och tvärtom.
    Men samma språk för ögon och öron går inte. Då slår hörseln ut allt det andra.

  3. Jag är tvärtom, jag kan inte läsa om det är för tyst runt omkring mig. Antingen måste sambon spela tv-spel eller så vill jag ha musik på. Helst klassisk sådan, gärna piano. Ritualer kring läsandet har jag inte så många, men på kvällstid är en kanna te och en skön filt alltid trevligt. Och godis såklart, godis är alltid bra.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: