Bokfrågornas ABC Del 7

Jag var i jobbchock i tisdags och glömde helt av att leta länkar och fixa ett nytt bokfrågeinlägg. Målet är annars att publicera tisdag och fredag, med reservation för att det ibland kör ihop sig tidsmässigt. Idag handlar frågorna om bokstaven G:

Tantsnusk har väl alla hört talas om, men har du läst någon bok som skulle kunna kallas gubbsnusk?

Ja du, gubbsnusk är väl knappast något vedertaget begrepp, trots att det finns en hel del snusk som skrivs även av män. Värst är nog Passionata av Ernst Brunner som jag inte ens klarade av att läsa ut. Lite gubbsnusk-light skulle jag kalla Jag tror vi behöver prata faktiskt av Jon Jeffersson Klingberg trots att den besparar oss de mest detaljerade sexbeskrivningarna.

Berätta om en bok som fick dig att gråta! Händer det ofta att du gråter av böcker?

Det händer ibland att jag gråter till böcker, men inte speciellt ofta. Jag skulle tro att det rör sig om en handfull böcker kanske. Senast det hände var när jag läste En sorts kärlek av Ray Kluun, men då grät jag å andra sidan så att det räckte för flera år. Grät också rejält när jag läste Flickan med de röda skorna tillsammans med en elev, fruktansvärt hemsk bok som jag aldrig skulle ha valt själv, men vi hade mycket att prata om när vi läst den. Jag undviker dock böcker om barn som blir sjuka och dör.

Berätta om en gammal favoritbok som du ofta återkommer till!

Den bok jag återkommer till oftast är Kärleksdikter i en volym sammanställd av Per Wästberg. Vackra dikter skrivna av mer eller mindre kända författare. Annars är det Fogelströms Stadserie som jag återkommer till oftast, både i tanke och omläsning.

I programmet Go´kväll brukar någon känd person bjuda in fyra gäster till en fiktiv middag. Vilka fyra författare, levande eller döda, skulle du bjuda och vad tror du att ni skulle prata om?

Fyra författare vid bordet. Svårt att välja, men den förste får bli Nils Ferlin som jag tror är en rolig person. Med honom kan man både sjunga och snacka fotboll. Ingen dålig kombination. Bodil Malmsten skulle säkert kunna prata lyrik med Ferlin och dessutom tillföra ett mer internationellt perspektiv. Hon verkar dessutom kunna njuta av ett gott vin och ha en rejäl portion humor. Karen Blixen verkar också vara en cool donna som kan berätta om sin farm i Kenya. Kanske kan hon och Malmsten jämföra erfarenheter av att äga hus utomlands. Även Ernest Hemingway har erfarenheter från Afrika och har dessutom bott i Paris. Han blir min sista gäst då jag tror att han är både rolig och spännande att samtala med. Någon Nobelpristagare måste vi ha med kring bordet och dessutom kan han nog tala lite sport med Ferlin.

Inte mina absoluta favoritförfattare, men fyra udda personligheter som jag tror bjuder på sig själva och pimplar vin hela natten lång!

Svara nu i din blogg, men glöm inte att lämna en kommentar och/eller länka hit så att jag och andra kan få läsa dina svar.

Förra gången det begav sig deltog följande bloggar:

…and then there was Beatrix

Annikas litteratur- och kulturblogg

Bokstunder

Bokstävlarna

Eli läser och skriver

Ett liv utan böcker är inget liv

Eva-Cecilia

Fiktiviteter

Ikas ord 2.0

Mirthful’s bookblog

Morellens

Paperback Lover

Subjektiva Olivia

The week never starts around here

Tätortstimotej

Yfronten

You’re no different to me


Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: