Är skåningar farligare än andra?

Jag blev egentligen inte klokare av Lena Sundströms dokumentär Dom kallas rasister, men definitivt arg, eller kanske mest besviken. Hur tänker man om man går på all propaganda som Sd sprider? Troligen inte alls om man ska tro verklighet och statistik, för den verklighet som beskrivs av Sundström och den verklighet som beskrivs av Åkesson är knappast det samma.

Vad är folk så rädda för? Saker som inte finns verkar det som. Dessutom verkar inte ens de som representerar partiet har koll på vad som egentligen står i partiprogrammet. Jag har läst det, men inte de som tänker rösta på partiet. Är inte det konstigt? Eller kanske helt logiskt. Om alla som funderar på att rösta på Sd satte sig in i vad partiet egentligen står för kanske resultatet på valdagen blir något som går att leva med.

Nu tror jag knappast att de som borde se dokumentären gör det och om det inte redan börjat, så kommer internet att svämma över av de vanliga främlingsfientliga och hatiska kommentarerna i reaktion på det som sägs i dokumentären.

Spännande med statistik också. Tänk att 95% av invandrarna i Sverige inte begått några brott, men att man som invandrare löper 2,5% större risk att hamna i kriminalitet än en genomsnittssvensk, vem det nu är. Om man inte fortsatt sin utbildning efter grundskolan löper man betydligt högre risk att bli kriminell. Många som röstar på Sd hör till den här gruppen, många är skåningar. Det måste väl betyda att skåningar är farligare än andra, eller?

Invandring kostar. Det tar i genomsnitt 7 år innan en invandrare är självförsörjande. En  svensknittonåring som vuxit upp här är också riktigt dyra för samhället. För det är väl bara kostnader vi ska räkna?

Lena Sundström är så härligt naiv och trevlig i dokumentären och ställer på ytan oskyldiga frågor. Hon får då väldigt ärliga svar. På gott och ont. Jag är glad att hon gör det hon gör, trots hat och hot.

Visst verkar de väldigt farliga invandrareleverna som flytt från krig? Jag arbetar med dem och jag har aldrig haft ambitiösare elever. Det gör mig självklart till en batikhäxa, för se som Sd-anhängare är det inte bara invandrare som är motståndare, utan alla som inte tycker som de. Typ 96% av befolkningen. Moget.

Många debatter kring invandring som förs på diverse Sd-hak på nätet är helt klart absurda. Hur intressant är det huruvida det skottas bättre i Finland? Och hur sant?

6 reaktioner på ”Är skåningar farligare än andra?”

 1. Såg också dokumentären igår och blev lite generad å gotlänningarnas vägnar när de skulle ställa upp i kommunvalet utan att ha läst partiprogrammet. De ville ju bara ha mindre reglering för bygglov och driva frågan om en bro till Fårö. Lokalpolitik kan ju bedrivas i andra partier också och i det här fallet kanske det har varit bättre med ett Gotlandsparti som endast driver frågor för Gotland.
  Medieträningen gick sådär….

 2. Jag vill börja med att säga att jag håller med om att många invandringskritiska debatter är smått absurda idag men att själva sakfrågan inte diskuteras i media är ett större problem.
  Dessutom så är det svårt att få nå ut.
  Mina kommentarer till bloggar tas ofta bort och endast om det finns felaktigheter i det jag skrivit får det stå kvar.
  (skrev fel i ett inlägg gällande en beräkning en gång)

  Jag, som SD röstare, håller såklart inte med dig om att dokumentären var bra, mest för att jag inte litar på dokumentärer och speciellt inte när de är gjorda av personer med tydligt politisk ståndpunkt.
  Så som Lena har, hon är vänster vilket hon inte sticker under stol med.
  Den är alltså lika ofärgad som en dokumentär om invandring gjord av nationalister.

  Hennes statistik går enkelt att plocka ner vilket man måste göra med all statistik för att se sanningen bakom.

  Att 95% av invandrarna inte är kriminella säger tyvärr ingenting annat än att majoriteten inte är brottslingar.
  Vad definieras som en invandrare i hennes statistik?
  Jag missade tyvärr det.

  Likaså att det tar 7 år för en man att bli självförsörjande nämndes i dokumentären men inte att det tar 10 år för en kvinna.
  Jämförelsen med en 19-åring är också felaktig då en ungdom som regel har föräldrar som betalar skatt.
  Mannen som är invandrad kan mycket väl ha 2 barn själv vilket i sin tur ökar kostnaderna då han ju inte betalar skatt till samhället.

  Jag säger också att alla borde läsa SD partiprogram och valmanifest.
  Då hade troligen fler röstat på dem än vad som sker idag.

  Vet inte var du bor i Sverige och jag säger inte emot att du bara ha positiva upplevelser av invandrare.
  Själv är jag född i Malmö i en tid då det var Svenska marknadshandlare på möllan och jag flyttade norrut när det fortfarande var så (20-25 år sen).
  Bodde då bredvid en flyktingförläggning då mina föräldrar jobbade där och efter det så har jag i sammanlagt 5 år bott i olika invandrar”ghetton”.

  Jag har läst ett par år efter gymnasiet och går nu på högskola så jag är väl enligt dig inte helt typisk SD-väljare.

  Men mina åsikter kommer utifrån empiri och inte för att någon sagt något om någon till mig.

  Sverige har problem.
  Enligt migrationsverket så bifaller de över 100 000 uppehållstillstånd, varje år och har så gjort i snart 5 års tid. Det är en ökande siffra och jag vill sätta stopp så vi kan integrera de som finns här idag samtidigt som vi kan undersöka eventuella dubbla uppehållstillstånd, utvisa grova kriminella och satsa på utbildning och jobb.

  Men detta är rasism och jag förstår ifall du inte vill godkänna denna text på din blogg.

  Lästips: http://meritwager.wordpress.com/
  Hon skriver bra och sakligt och är inte för, snarare mot, SD.

  P.S. Vi skåningar är inte farliga för vi som kunnat har lämnat vårat land, fler och fler gör det.
  Pga, buss-skjutningar, rån, våldtäkter, bilbränder m.m.
  Så risken finns att om 20 år, och om inget görs, att Skåningar då faktiskt är farliga. Fast då pratar vi förstås inte om ”etniska” skåningar. D.S.

  1. Jga har som princip att godkänna alla kommetarer trots att de som skriver i många fall har åsikter som jag strängt ifrågasätter. I 99.9% av fallen talar dessa kommentarer för sig själva med sitt bristande språk och sitt tunna och fördomsfulla innehåll.

   Jag har läst partiprogramet, lyssnat allt för mycket på er partiledare och tycker att jag är insatt i vad SD står för. Allt för ofta finns det ingen tillförlitlig statistik, utan de åsikter som förs fram handlar bara om att förenkla och vinkla verkligheten. Jag hoppas att mer än 96% av de röstberättigare förstår det.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: