Bokfrågornas ABC del 5

barnen9090613-1222.jpg

Dags för bokstav nummer 5 som är E. Här kommer mina svar:

1. En Evergreen är en sång som är tidlös och ständigt aktuell. Vilka böcker skulle du kategorisera som evergreens?

Klassiker är en sak, men vissa klassiker kräver att man läser dem med den tidens ögon. De är med andra ord inte tidlösa. Tycker nog att lyrik är den genren som är mest tidlös. Wordsworth, Keats, Boye, Fröding, ja faktiskt de flesta poeter håller ännu.

2. Vilka länder i Europa läser du flest böcker från? Finns det något land du aldrig läst en bok från?

Det blir mycket från Storbritannien, en del nordiskt, men mest svenskt. En del franska verk slinker ner också. Östeuropa är jag rätt dålig på. Rumänien, Bulgarien, Tjeckien, det finns en lång rad litterära länder att upptäcka.

3. Vilka är dina europeiska favoritförfattare?

Jag håller mig till de brittiska öarna för att begränsa mig något. Nick Hornby är en favorit, liksom Tony Parsons, Roddy Doyle och en rad andra gubbar. Annars finns det många bra kvinnor också som Maggie O’Farrell, en helt fantastisk författare som det var allt för länge sedan jag läste.

4. Jag har just varit i Egypten. Berätta om en bok som har anknytning dit.

Den första jag tänkte på var Barna Hedenhös reser till Egypten av  Bertil Almqvist som jag älskade som barn. En novellsamling av egyptiska författare är påbörjad, men inte utläst och två böcker av Alaa Al-Aswany finns i hyllan.

Svara i egen blogg eller i en kommentar, men glöm inte att länka och/eller kommentera när du svarat så att både jag och andra kan få läsa dina svar.

Förra omgången svarade:

Annikas litteratur- och kulturblogg

Bokmania

Bokstunder

Bokstävlarna

Eli läser och skriver

Ett hem utan böcker

Eva-Cecilia

Fiktiviteter

Ikas ord 2.0

Morellens

Paperback lover

Subjektiva Olivia

The week never starts around here

Tätortstimotej

Zirathi

16 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC del 5”

    1. Jag körde Bokfrågornas ABC på min gamla blogg också och länkarna är till dem som svarade då. Ska sätta ihop någon sammanställning av alla som hittills svarat på bokstäverna, både förra gången och nu!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: