Att välja sitt liv

Den man älskar av Emily Giffin handlar om Ellen som är nygift med Andy, hennes bästa väns bror. Han kommer från en rik familj i Atlanta och de unga tu lever ett obekymrat liv i New York. Allt är verkligen perfekt.

När Ellen får kontakt med sin ungdomskärlek Leo börjar hon ifrågasätta sitt nya liv. Är hon verkligen lycklig med Andy, eller är han en nödlösning? När Leo erbjuder henne att ta bilderna till den artikel han ska skriva för en stor tidning tackar hon ja. Och ja, fortsättningen är på inget sätt svår att räkna ut, men inte desto mindre bjuder Emily Giffin på trevlig läsning. Jag tycker om Ellen och förstår hennes frustration över livet som kanske inte blev som hon trodde. Hon tycker att hon blivit ett gulligt litet bihang till Andy, trots att hon på många sätt är mycket mer självständig med honom än hon någonsin var med Leo. Problemet är att hon inte riktigt känner att hon bestämmer över sitt eget liv.

Det blir kanske inte alltid som man tänkt sig, men frågan är om det bara är dåligt. Så skulle man kunna säga att budskapet lyder. Den man älskar är en söt och lättsmält historia som roar för stunden. Inte ytlig på något sätt, men inte så väldigt originell att den kommer att stanna kvar i mina tankar speciellt länge.

1 reaktion på ”Att välja sitt liv”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: