Bokmalar är vi allihopa?

Bobabbel är verkligen på gång och kör efter sin lista med 25 skäl att köpa böcker nu en detaljerad beskrivning av arten bokmalar.

Är jag då en bokmal?

Troligen då jag aldrig sitter på en buss eller ett tåg utan en bok i näven. Har förresten alltid en pocketbok i handväskan ifall jag skulle få en minut eller två över. Bortkastad lästid att vänta på någon eller något boklös.

När det gäller bokrea så förbeställer jag numera på nätet. Lite fusk, men väldigt bekvämt. Risken att något onödigt trillar ner i varukorgen är dock väldigt mycket större när man slipper bära runt på böckerna.

Min brevbärare är snäll och kör ut de flesta paket. Fördelen med att bo på landet, men visst är jag stadig kund på Shell som lämnar ut paket här.

Några katter eller vampyrer hör dock inte till intressena. Snöar snarare in på genus och kvinnohistoria. Är kanske inte ensam om det heller bland bokmalar?!

Till Bokmässan ska jag definitivt och jag går bara med tillika bokmalar, annars själv.

Bokpåsar har jag. Just nu en med Det är så logiskt alla fattar utom du, men också en som Adlibris skickar gratis till dem som beställer för mer än 500 kronor i en beställning under bokrean.

Armmuskler? Check.

Nedsatt syn? Check.

Läser snabbt? Definitivt!

Slalomläsning? Alltid.

Film är definitivt bäst på bok!

Och vad ska man ha nätet till mer än att läsa bokbloggar och beställa böcker? Twittra om böcker kan man visserligen göra.

Lider också helt klart av abibliofobi. Packar  minst en bok för varje dag under semestern. Planeringen av semesterläsning brukar vara lika tidskrävande som all annan planering tillsammans. Försöker dock ha koll på bokhandlar i större orter!

Vilken höstbok undrar ni över? Har självklart lusläst höstkatalogen och gjort en egen väntlista.

4 reaktioner på ”Bokmalar är vi allihopa?”

  1. Haha, en ganska nördig liten kultur vi har här. Skönt att ha hittat några jämlikar och ett ställe där man kan visa sitt ’rätta’ jag… 😉

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d