enligt O

Tankar från en bokberoende

En syster i mitt hus

616

Jag brukar tycka om Linda Olssons böcker och En syster i mitt hus är inget undantag. Extra roligt är det att läsa en bok som utspelar sig i Spanien och längtan efter vårt sommarparadis, som vi inte besökt i år, blev ännu större. Nu var vi visserligen i Barcelona i några dagar jag och maken och det är utanför den staden som bokens huvudperson Maria bor. Hon är ganska ensam och verkar trivas med det. När systern Emma ska hälsa på känns hon inledningsvis som en inkräktare, men det vänder långsamt. Att blod trots allt är tjockare än vatten blir tydligt, även om systrarnas relation definitivt inte är okomplicerad. Mycket handlar om en tredje syster som inte finns längre. Långsamt, långsamt får vi veta mer om de tre systrarna och deras hemligheter. Jag tycker om hur Olsson låter historien får ta tid och låter oss komma nära systrarna, utan att klampa på för mycket. Miljön gör sitt till och jag tycker om karaktärerna. En syster i mitt hus är verkligen en läsvärd bok.

Sista helgen i augusti kommer Linda Olsson till Sigtuna Litteraturfestival och då kommer jag att vara där och faktiskt få träffa henne. På söndagen klockan 9 håller vi på Kulturkollo i en bokcirkel med just Linda Olsson, tillsammans med Dorotea Bromberg. Det ser jag verkligen fram emot.

Tidigare i sommar läste jag Alla dessa hemligheter av Annika Estassy som också är en bra bok som handlar om systrar som tappat kontakten. En syster i mitt hus är mildare på något sätt och det är lite av Olssons signum. Stillsamt, men ändå känslofyllt och händelserikt. Jag vet att någon tipsade om en tredje färsk bok om just två systrar, men har glömt vem eller vilken. Är det någon som vet?

 

Föregående

Crimetime – inte för lärare från västkusten

Nästa

Promenad i Sophie Elkans fotspår

10 Comments

 1. Är det inte Lena Ackebos nya bok du tänker på?

 2. Jag tycker om alla Linda Olssons böcker men kanske håller jag En syster i mitt hus allra högst!

  • Den är fin! Min favorit är nog fortfarande Nu vill jag sjunga dig milda sånger.

  • Det måste det vara!

   • Anna

    Men Gånglåt av Elin Olofsson handlar också om systrar, kanske var det den?

    • Nej, men det har du rätt i att den gör. Många böcker om systrar just nu! Jag tänkte på en bok jag inte läst, så det är nog Världens vackraste man.

 3. Den här boken gillade jag massor!
  Kram Cissi

 4. inte riktigt min favoritbok; orealistiskt att släpa på sina barndomstrauman femtio år och sedan bli en helt annan person så snabbt.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: