enligt O

Tankar från en bokberoende

Harper Lee är död

bigOriginal (1)

Det var inte så jättemånga år sedan jag läste Harper Lees To kill a Mockingbird, en klassiker som fortfarande inte bara håller, utan faktiskt är aktuell. Under förra året skrevs det mycket om Harper Lee, då ännu en bok gavs ut, en bok som länge legat i en byrålåda. Go set a Watchman publicerades i juli 2015, 55 år efter To kill a Mockingbird.På svenska heter den Sätt ut en väktare och gavs ut av Albert Bonniers förlag i augusti. Jag har ännu inte läst uppföljaren, lite känns det som någon Lee inte ville själv, utan att någon annan ville publicera för pengar. Det gör mig skeptisk. Samtidigt är jag väldigt nyfiken.

Idag nåddes jag så av nyheten att Harper Lee avlidit, 89 år gammal. En viktig författare, som skrivit få böcker, men ändå varit betydelsefull.

 

Foto: Rob Carr

Föregående

Några fina fiktiva gubbar

Nästa

Sjuka själar är härligt läskig

1 kommentar

  1. To Kill A Mockingbird med Gregory Peck, inte alls så länge sedan i tv, Skuggor över Södern

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: