enligt O

Tankar från en bokberoende

En trio sommarprogram

3530949_2048_1152

Jag har inte hunnit lyssna på alls lika många sommarprogram som jag brukar, men vill ändå tipsa om en trio riktigt bra program som ni inte får missa.

Saga Becker har en viktig historia att berätta om vikten av att trots allt försöka vara sig själv, trots att det kostar förjäkla mycket. Hennes berättelse berörde mig djupt. Jag som ser allt för lite på film har inte sett Nånting måste gå sönder och hade inte heller fattat att det är en filmatisering av Eli Levéns fina bok med den fantastiska titeln Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats.

Georgios Karpathakis är grundaren av Underbara adhd och hans berättelse är nyttig att lyssna på, inte minst för lärare. Det är så otroligt lätt att skylla på stökiga elever och tänka att de borde skärpa sig och Karpathakis berättelse ger en förståelse för hur svårt det kan vara att faktiskt inte kunna. Här är hans berättelse från Inte en främling.

Therese Christiansson berättar om sina upplevelser i länder vi andra inte vill eller vågar besöka. Hon berättar om flickan utan ansikte, om mamman som inte vet någon annan utväg än att sälja sin bebis och en rad andra människor som drabbats av världens orättvisor. Ett starkt program.

Just nu lyssnar jag på Arkan Asaads program och det verkar lovande så här långt! På tur står Zara Larsson, Nina Hemmingsson och Kristina Sandberg. Vilka fler vill du tipsa om?

Föregående

Det får bli en kvinnohöst

Nästa

Något av det bästa jag läst

6 kommentarer

  1. Maxida Märak får du inte missa!

  2. Maxida Märak ska jag också lyssna på (har bara hört korta fragment). Därutöver flaggar jag för Syster Karin samt Herman Geijer (zombieöverlevnadsexpert!).

  3. Eli

    Tipsar också om Maxida Märak! Har inte lyssnat själv än men lyssnat på henne innan och tycker hon är fantastisk.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: