enligt O

Tankar från en bokberoende

Tematrio – Vilja-läsa-böcker

tematrio

Just nu, eller egentligen alltid, har jag en milslång läslista. Jag läser mycket, men mycket vill ha mer. Det finns liksom aldrig tillräckligt med tid för läsning. I veckans tematrio vill Lyran att vi presenterar tre böcker vi vill läsa och jag väljer tre som stått på listan löjligt länge. Men det är väl bara att läsa, kanske ni tänker då. Men se riktigt så enkelt är det inte. Vissa böcker kräver det perfekta lästillfället och det erbjuds få sådana under ett år. Varje sommar betar jag av några långliggare, men listan liksom inte kortare för det.

1. Jag vill läsa Kvinnorummet av Marilyn French, då det är en riktig klassiker. Jag vet egentligen inte varför det inte blivit av, men det har inte blivit så att jag kommit mig för att läsa.

2. Jag påbörjade Maken av Gun-Britt Sundström i höstas, då vi läste den på Kulturkollo, men fastnade inte riktigt. Trots allt är det dock en bok jag vill läsa och nu när jag ändå köpt den får jag allt se till att göra det.

3. Middlesex av Jeffrey Eugenides är också en modern klassiker som väntat i hyllan allt för länge. Funderar på att köpa den som e-bok, då jag nästan bara läser på min Kindle nu för tiden. Annars får det bli i sommar, när pocketfodralet får hänga med till stranden.

 

Det här är inlägg 16/100 i utmaningen #blogg100

 

Föregående

Höll nästan på att missa

Nästa

Jag är kluven

11 Comments

 1. Maken vann jag på kulturkollo och tänkte den ska jag läsa direkt men av någon konstig anledning ligger den kvar. Kvinnorummet har jag hört talas om.

  • Visst är det knepigt att alla böcker som absolut måste köpas och sedan ska läsas bums, ändå blir liggande.

 2. Haha, tänk att du också nämnde ”Maken”! Vad lustigt! Jag hade inte sett ditt blogginlägg när jag skrev mitt. Jag tror ”Maken” är en bra bok som jag skulle gilla – men när ska jag orka tugga mig igenom alla sidorna med den pyttelilla stilen?!

 3. Middlesex är fantastisk! En bok jag älskade från första till sista sidan. Hoppas du också kommer att tycka om den!

 4. Kvinnorummet vill jag också läsa någon dag!

  • Förstår inte varför det inte blivit av. Är nog rädd att den ska vara tung.

 5. Har inte läst någon i din trio.

 6. Både Kvinnorummet och Middlesex är två böcker som jag känner att jag någon gång måste läsa.

 7. Kvinnorummet har jag varit sugen på länge. Känns som en feministklassiker. Tack för påminnelsen!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: