enligt O

Tankar från en bokberoende

Tematrio – Pengar

tematrio

Lyran har kört för fort och blivit av med en summa pengar. Det gör att temat för veckans tematrio blir just pengar. Uppgiften är att presentera tre romaner där pengar spelar stor roll.

1. I sin bok Allt jag önskar mig problematiserar Grégoire Delacourt det liv som man hoppas kunna köpa för pengar. Han låter sina huvudpersoner ta oväntade beslut, som får minst sagt oväntade följder

2. John Hall av Sophie Elkan handlar om John Hall dy, som ärvde en förmögenhet av sin far och förlorar den snabbare än han hinner säga tack. Typ. Intressant doldisklassiker om en av Göteborgs mäktigaste familjer.

3. Anna Fredrikssons andra bok Lyckostigen handlar om Johanna, som vinner en massa pengar och köper en lyxlägenhet i samma hus som sitt ex, som lever över sina tillgångar. Intressant då författaren inte väljer den enkla väg som hon skulle kunna ha valt.

 

Det här är inlägg 9/100 i utmaningen #blogg100

 

Föregående

Hirdman lärde mig att problematisera

Nästa

Gör mig redo

5 kommentarer

  1. Lyckostigen tänkte jag också tipsa om, men nu fick man ju bara välja tre (3) böcker. Den är annars ett toppenbra exempel på vad man kan göra med pengar – och vad pengar kan göra med en.

  2. John Hall var ju passande, han till och med bränner pengar, bokstavligt.

  3. Inga böcker jag kände till, tack för tipsen!

  4. Marion

    GIllade Lyckostigen, speciellt mobbinghistorien. Hoppas att folk inte är fullt så korkade i småstäder som de var i den boken.

  5. Allt jag önskat mig var verkligen tankeväckande, det är så lätt att önska pengar.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: