enligt O

Tankar från en bokberoende

Dags för en social utmaning

1805

Den senaste tiden har jag bloggat, men inte hunnit läsa så mycket på andra bloggar och definitivt inte lämna något avtryck i form av en kommentar. Det är synd, då bokbloggandet brukar vara en social sysselsättning och ska så vara. Anna påpekade också på Twitter att det står lite stilla i bokbloggarvärlden just nu. Kanske befinner ni er, liksom jag, i en alldeles egen bubbla. Inget fel med det, men det blir roligare med lite interaktion kring det vi läser. Eller?

Det är alltså dags igen för en kommentarsutmaning till mig själv och kanske även till er. Mitt mål är att lämna tre bloggkommentarer dagligen på några av de bloggar jag läser. Jag behöver en social höst.

Hänger du på?

Föregående

Svart, skitigt, hemskt och alldeles underbart

Nästa

Visst är vi jämställda

34 kommentarer

 1. Himla bra utmaning! Har ströläst hela sommaren men varit jättedålig på att kommentera. Är helt klart på!

  • Det enda som är svårt är att det är så himla svårt att kommentera blogger-bloggar på iPaden. Vet inte varför. Men lite dialog är alltid roligt, så jag får väl sätta mig vid datorn och läsa.

   • Precis! Har också problem med att jag läser mest på iPad men att det inte går att kommentera överallt. Försöker skriva upp det jag vill kommentera på och ta det när jag sitter vid dator.

    • Tänker att jag ska göra det också, men glömmer bort det i 99% av fallen…

 2. Jag hänger absolut på! Känner att jag står och stampar lite, så detta är en mycket passande utmaning.

  • Jag behöver definitivt lite input känner jag. Har nästan bara skrivit inlägg om lästa böcker den senaste tiden.

 3. Jag är på! Mitt mål är att kommentera på flera bloggar varje dag och att försöka läsa ny bloggar också.

 4. Jag har legat i lite halvsommarkoma och ströläst pyttelite blogg. Man lite kommentarer kan jag verkligen behöva skriva.

 5. Bra idé! Jag försökte läsa 5 om dagen och kommentera i somras några dagar…men ibland är det så krångligt att lämna kommentarer. Helst när det inte funker nå bra från iphonen. Men nu skärpning 🙂

 6. Bra utmaning! Ni som har problem med blogger-bloggar: Är det oavsett om det är spamfiltret på eller av?

  • Det går inte att fylla i något på pop-up-fönstret, så det funkar inte utan spamfilter heller tyvärr.

   • Är det även om man har kommentarerna inbäddade ”under” inlägget, eller bara med popup? Har ingen iphone i hushållet så jag kan testa 🙂

 7. S. Finkelstein

  Varje år i augusti sedan snart tio år tillbaka läser jag Ljus I Augusti. Den blir rikare för varje gång. Vore intressant att ta del av dina reflektioner över Lena Grove. Någon gång.

 8. Kan bara hålla med, det blir alldeles för få kommentarer på sommaren. Jag har varit nöjd de dagar jag hunnit ögna igenom några få av de bloggar jag brukar läsa.

  • Har också läst alldeles för få bloggar i sommar, men nu kör jag på igen!

 9. Jag hänger på, är alldeles för dålig på att kommentera! Läsningen står rätt still just nu så den här utmaningen passar bra som komplement. 🙂

 10. Jag antog självmant kommentarutmaningen i somras och tycker att jag har skärpt rätt bra. Har blivit en mer social bokbloggare.

  • Det är ju egentligen roligare då, men jag har försökt koppla ner i sommar. Nu är jag dock på G igen.

 11. Jag ska också försöka få till 3 kommentarer/dag. Tyvärr krånglar det att kommentera en del bloggar från mobilen, men jag får väl ta och fiska upp datorn som sommarslumrat i sitt vackert rosa fodral.

 12. Ett bra initiativ. Jag är så klart med. Har funderat en del och tycker det generellt blivit färre kommentarer på bokbloggarna. Inte bara över sommaren. Undrar vad det beror på. Har vi blivit lata?

  • Kanske lite bekväma och så är det lite knepigt att kommentera från iPad och mobiltelefoner. Kanske börjar det också bli som i skolbloggarvärlden där alla diskussioner kring blogginlägg sker på twitter.

 13. Har legat lågt med både bloggläsning, eget bloggande och kommentarer under sommaren. Men nu är det visst höst (??) och dags för nya tag 🙂

  • Höst är inte något jag gillar, till skillnad från 98% av #boblmaf, men visst är det dags att komma in i rutinerna.

 14. Jag har varit jättedålig både på att blogga och läsa andra bloggar ett tag nu. Ska också bättra mig. Har dessutom en rejäl hög med böcker som jag ska skriva om.

 15. Låter som en mycket bra idé. Jag är alldeles för dålig på att kommentera.

 16. Jättebra idé! Jag är också dålig på att kommentera.

  • Och tyvärr har jag inte blivit bättre den senaste veckan. Bara lite….

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: