enligt O

Tankar från en bokberoende

Hur känd var Sophie Elkan?

Efter mitt samtal med Marie Hjalmarssson Engelke förstod jag mer än tidigare att Sophie Elkan var stor i sin samtid. Jag letade bland mina böcker och hittade makens farmors gamla litteraturhistoria. Här fick Elkan ta mycket plats!

bild-17

 

bild-16

 

bild-15

 

Här finns det utdrag ur John Hall samt Konungen (1904) och Konungen i landsflykt (1906). 

Planen är att läsa utdragen och återkomma med inlägg!

 

Föregående

Hur känd är Sophie Elkan?

Nästa

Och vinnaren är…

8 kommentarer

 1. Halloj!
  På ett helt annat ämne: jag försöker kommentera på inlägget Vill du ha ett pocketfodral men får bara upp bilden med Topp 15 2015… Jag har iaf länkat till inlägget och skrivit om tävlingen på min blogg 🙂
  http://preciousfragmentation.blogspot.se/2013/02/pocketfodral.html

 2. Väntar med spänning på vinnaren i pocketfodraltävlingen! Känner inte alls till Sophie Elkan!
  KRAM CISSI

 3. Tänk att det som är viktigt i en tid kan vara oviktigt i en annan. Spännande vinkling!

  • Passar ganska bra i diskussionen om bra och dålig litteratur. Då var hon helt klart bra om känd är lika med bra. Nu kanske hon är sämre då, när hon är bortglömd av litteraturhistoriker? Jag är hur som helst glad att vi ägnar tid åt henne.

 4. Sophie Elkans gata finns på Hisingen.
  Man leta inte efter kvinnor i böcker skrivna av män…. 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: