enligt O

Tankar från en bokberoende

Han måste vara galen?!

Jag älskar Erlend Loe, men då jag blev lite besviken på hans förra bok Stilla dagar i Mixing Part, kändes det lite nervöst när jag började läsa nya boken Fvonk. Efter bara några sidor stod det dock klart att Loe definitivt är i högform. Boken om den udda Fvonk är totalt absurd och galet rolig. Vad får Erlend Loe allt ifrån? Tänk att få titta in i hans hjärna en liten stund.

Fvonk är ganska deprimerad. Hans uppdrag på Gång- och motionsförbundet är ett minne blott efter att det uppdagats att de fifflat med medlemssiffrorna, han för en ständig kamp mot okulturen och känner sig förföljd av de gravida kvinnorna i världen.

En dag knackar det på dörren och en kvinna iklädd byxdress framför en önskan att hyra ett hyresrum av honom. Det är inte hon som ska bo där, utan en känd man som behöver en plats där han kan fly undan offentligheten. Fvonk blir lite förtjust i kvinna och dessutom nyfiken på vem mannen kan vara. Självklart låter han henne hyra rummet.

En dag dyker en man med skägg upp. Han har med sig två stabila livvakter och Fvonks nyfikenhet väcks. Mannen heter Jens och det visar sig att han inte är vilken Jens som helst. Jens är nämligen landets stadsminister och han är i desperat behov av en vän.

På Alfabetas hemsidan står det att läsa att det är en bok för dem som gillar Naiv. Super och Doppler, mina två favoritböcker av Loe. Kanske är det därför Fvonk får mig att skratta högt hur många gånger som helst. Jag tycker verkligen, verkligen om den här boken. Totalknäpp och underbar läsning.

Föregående

Betraktelser enligt O v.47

Nästa

Nya e-böcker att låna

8 kommentarer

 1. Jag har läst en del om den här boken på sista tiden och du har nu övertygat mig: Fvonk är en bok för mig 🙂

 2. Den här blev jag sugen på att läsa nu! Tack för tipset! 🙂

 3. Anna

  Bara titeln gjorde att jag gick igång. Lyssnade på mässan och var såld.

 4. Men gud. Jag tittade igenom bibliotekskatalogen och hittade exakt inget. Kollade powells. De hade EN bok. I tysk översättning. Inte ens amazon hade mer än två (naiv. super och doppler), och de svenska bokhandlarna skickar inte utomlands. Alla dessa böcker jag inte kan läsa, alla dessa skandaler. Suck.

  • Inte ens Adlibris? De skickar kanske bara i norden?! Finns som e-bok, kan du låna på e-lib?

 5. Honmedh

  Jag avslutade 2012 med att läsa Doppler och som jag skrattade. Måste absolut läsa mer av Loe.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: