En norsk smakebit på en søndag

Norska bloggen Flukten fra virkeligheten utmanar oss att varje söndag bjuda på ett citat ur och några rader om boken vi läser.

Idag läser jag passande nog Dagar i tystnadens historia av Merethe Lindstrøm som besöker Bokmässan nästa vecka. En bok om en kvinna och en man som lever i tystnad, men tystnaden har också annan betydelse i boken. Det är vackert, lågmält och fascinerande att läsa om dem. Jag undrar vad det är som egentligen händer. Mycket står skrivet mellan raderna.

Vissa dagar glömmer jag nästan hans tystnad. Då känns det bara som en övergående stillhet, att vi snart kommer att prata med varandra. Han kommer att säga något, och jag kommer att svara. Vad jag saknar det. Jag får lust att säga att han måste sluta göra detta mot mig. Det känns som något han har bestämt sig för, något han har valt av fri vilja. Att han har stängt mig ute, oss alla ute.

Läs också:

14 comments