enligt O

Tankar från en bokberoende

Dags för lyrikryck

Jag har läst alldeles för lite lyrik den senaste tiden. Tänkte göra ett ryck och försöka läsa ikapp lite under augusti. Tanken är ju att jag ska läsa minst en diktsamling i månaden och det har jag definitivt inte gjort i år. Faktum är att jag bara ströläst gamla favoriter och inte recenserat en enda läst diktsamling. Riktigt dåligt.

Börjar med halvlästa Diktsamling av Lina Ekdahl och botaniserar sedan i hyllan där jag vet att det kommer sig några guldkorn. Möjligen blir det en bibliotekstur, men det får vänta tills jag börjar jobba.

Föregående

Skrea strand enligt O

Nästa

Vampyrmonster gillas av grabbarna O

7 kommentarer

 1. Roligt! Jag har ju också den tanken med att läsa en diktsamling i månaden och har slarvat med det senaste året men nu kommit igång i sommar igen och insett att jag har saknat det. 🙂 Ser fram emot att se vad du tycker om ”Diktsamling” som jag undrat lite över (mest pga titeln).

 2. Eva

  Trevligt med lyrik, jag ser fram emot att läsa om det här! 🙂 Jag ska nog också göra någon slags målsättning för egen lyrikläsning!

  • Lyrik är bra och avslappnande läsning tycker jag. Lätt att bara läsa en dikt eller två.

 3. Åh, jag som haft en lyriksommar! Szymborska är min favorit. Annars kan jag rekommendera Kvinnors dikt fårn när oc fjärran. Den innehöllmånga pärlor och det var kul att läsa poeter från länder jag normalt inte läser.

  • Szymborska är bra! Tack för ditt tips, nya författare är alltid spännande.

 4. Sandra

  Rekommenderar Per och Patrik Blomqvists lyrik-böcker de innehåller det oväntade. Udda och personligt.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: