Alla har det så himla eländigt

Veckans bokbloggsjerka handlar om att få ett lite mer litterärt liv. Så här lyder frågan från Annika:

Om du hade möjlighet att byta plats med en av dina favoritkaraktärer, vem skulle det i så fall vara?

Det finns ett litet problem med den här frågan, nämligen att jag läser så himla många eländiga böcker. Vem vill byta plats med någon som har ett tragiskt liv?

Möjligen skulle jag kunna tänka mig att byta plats med Alicia, som i alla fall lever livet fullt ut. Allt hon gör kan jag knappast tänka mig att göra, men visst hade det varit skönt att bara kör på ibland.

Eller så skulle jag kunna tänka mig att sitta i Botswana, dricka te och kanske lösa ett och annat litet lagom oblodigt mysterium. Jag skulle dock vilja arbeta med Mma Ramotswe, så jag får väl  byta plats med hennes assistent.

Läs också:

7 comments