enligt O

Tankar från en bokberoende

Juni om serier och annat

Juni av Julia Thorell är en annorlunda seriebok om en annorlunda uppväxt och en annorlunda tjej. Vi får träffa Juni som växer upp i en hippiefamilj där allt är tillåtet. För barnen finns inga som helst gränser och Juni gör saker som kanske egentligen inte är för barn. Bland annat läser hon vuxenserier och just detta återkommer som en röd tråd genom berättelsen.

Junis gränslösa barndom fortsätter i en gränslös uppväxt och även på väg in i vuxenlivet söker hon kickar. Bland annat dejtar hon en riktigt skum kille som tycks leva dubbla liv och vars kompis (eller han?) förskingrat pengar. Hon lever också livet i Italien och är ihop med Badboy Björn som tävlar i MMA och blir mer och mer dum i huvudet.

Jag gillar både Julia Thorells sätt att teckna och hennes rappa språk. Bilderna är mer groteska än vackra och bidrar till att berättelsen blir både hysteriskt roligt och väldigt tragisk. Det är på många sätt en ganska realistisk, om än smått galen, uppväxtskildring som vi bjuds på. Jag gillar den skarpt. Både svart och rolig, kan det bli bättre? Ja, möjligen lite längre, men det kanske kommer en del 2?

Föregående

Dagens EM-böcker Ukraina

Nästa

Dagens EM-böcker Grekland

2 kommentarer

  1. Jag fastnar mest för bokens skildring av social ångest och skaparångest. Håller med om längden, eller åtminstone vissa delar som hade kunnat kortas till mån för annat… Det finns så mycket fint i boken, jag ser fram emot fler album av Thorell!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: