Tio böcker att längta till

Monika påminde om Top Ten Tuseday och en sådan får det bli trots att det är lördag. Tio böcker jag vill läsa i vår. Och faktiskt tio som jag är tämligen säker på att jag kommer att läsa. Helt säkert inte i den ordning jag listar dem här och kanske inte i vår, men lästa ska de bli.

1. Det du inte såg av Patrik Sjöberg och Markus Lutteman då det är Bokbruttornas nästa bok. Visserligen dricker vi mest vin, men lite bokprat ska det väl ändå bli.

2. A game of thrones av George R R Martin som Bokbubblarna ska tala om på självaste Världsboksdagen. Även om jag är lovad drinkar är jag tämligen säker på att boken kommer att dissekeras noga.

3. Little Bee av Chris Cleave verkar alla läsa och älska. Jag vill definitivt läsa och förhoppningsvis älska lika mycket som alla andra.

4. En annan bok som lockar är Min mors tystnad av Lizzie Doron som jag definitivt ska läsa. Första boken var vansinnigt bra.

5. Jag hoppas få mycket tid att läsa i påsk och då om inte förr vill jag läsa Agaat av Marlene van Niekerk. Sidantalet avskräcker mig dock lite.

6. The perks of being a wallflower av Stephen Chbosky, för att den är för fin för att bli liggande.

7. By nightfall av Michael Cunningham har jag tänkt börjat med och till och med öppnat ett par gånger. Är lite rädd för att bli besviken, men snart ska den bli läst.

8. Svikaren av Katarina Wennstam, för att hon är en av Sveriges bästa och viktigaste författare.

9. Nu får jag visserligen vänta tills i slutet av april, men sedan ska jag läsa Alltid du av Pernilla Alm.

10. Ungefär samtidigt ger jag mig också på Eld, efterlängtad fortsättning på förra årets dundersuccé Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.

Läs också:

4 comments