enligt O

Tankar från en bokberoende

Ännu en författare att lägga till listan

Det är meningen att jag ska läsa mycket nordiskt i år. Jag började bra , men sedan  har det gått trögt. Nu har jag i alla fall en ny norsk författare att lägga till den Nordiska listan, nämligen vinnaren av Nordiska Rådets litteraturpris Merethe Lindstrøm. Hon fick priset för sin sjunde roman Dager i stillhetens historie. Varken den eller någon annan av Lindstrøms romaner eller novellsamlingar verkar finnas översatta till svenska tyvärr och den nyaste boken kostar en bit över 300 att beställa. Känns inte som om det är värt det, trots att boken verkar bra. Ska blir spännande att se vilket svenskt förlag som kniper rättigheterna, för visst måste det väl ske översättningar av hennes böcker nu?

Föregående

I min bokhylla E

Nästa

Vårtecken

3 kommentarer

  1. De lär översättas snabbt som attan nu! Blev himla nyfiken när jag såg att det var någon jag aldrig hört talas om som vunnit! Visst är det roligt? Vågar nog inte ge mig på någon på norska dock.

  2. Nej de där norska priserna är ju helt galna….Hittade inte heller något på mitt lokala bibliotek….

  3. Jag fick precis mail från Adlibris att en norsk bok var köpbar nu (översatt till svenska). Gaute Heivolls Innan jag brinner som verkar intressant och fått många priser. Bland annat det norska Bragepriset som enligt någon ska vara i klass med Augustpriset. Jag får se när den införskaffas för den verkar väldigt bra.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: