enligt O

Tankar från en bokberoende

Författare jag inte läst med nog skulle gilla 2

foto: Kristin Lidgren

Kristian Lundberg ska skriva poetiskt och vackert. Det brukar jag gilla. Dessutom skriver han ur ett arbetarperspektiv med social patos. Det brukar jag gilla. Yarden handlar om hans omvända klassresa till hamnen. Det låter som en bok jag skulle gilla. Föredömligt kort dessutom. Det brukar jag gilla. Egentligen tycker jag att Och allt skall vara kärlek verkar ännu bättre, men de två böckerna hänger ihop, trots att den senare sägs vara början på allt. Den nya boken är utgiven på Ordfront. Ett förlag som andas kvalitet.  Det brukar jag gilla.

Tydligen har Lundberg sågat en bok som just då inte fanns. Inte så genomtänkt och den händelsen hängde kvar länge. Jag har dock glömt, om jag ens vetat. Det är inte så viktigt just vad författare gör. Jo ibland har det så klart betydelse. Ibland kan det till och med vara så att jag undviker författare som står för sådant jag inte kan stå för. Skulle en författare komma ut som aktiv Sverigedemokrat till exempel, då hade jag aldrig läst en rad till. Det finns saker som är fel och så finns det saker som är värre.

Så vad säger ni? Skulle jag gilla Kristian Lundbergs böcker?

 

Första inlägget i serien hittar ni här.

Föregående

Bästa boken om jul?

Nästa

Dagens bokfundering…

11 kommentarer

 1. Det undrar jag med! Alltså om jag skulle gilla…

 2. Det är frågan, jag har inte läst men skulle vilja…

 3. Läs Yarden! Den är helt fantastisk. Finns som ljudbok där han läser själv, den är jättefin.

 4. Johannes

  Yarden är den bättre av de två. Den andra är lite formlös, och man har dessutom mer ut av den om man har läst Yarden först, tror jag.

 5. Ja, gillar man ”arbetarperspektiv med social patos” gillar man böckerna. Annars tycker man bara han är gnällig. Så – läs!

 6. Hej!

  Du har fått en award av mig!

 7. Vi läste den i min bokcirkel för ett tag sedan, men den fick inget varmt mottagande.

 8. Jag har läst två av Lundberg, Yarden, godkänd, och Och allt skall var kärlek, riktigt bra!

 9. Jag har bara läst Yarden men den var alldeles underbar tycker jag. Poetisk och ändå konkret i en bra blandning. Jag bloggade såhär om den i våras: http://stellasbokblogg.blogg.se/2011/may/om-yarden.html
  Är även nyfiken på ”Och allt ska vara kärlek”…

 10. Är han en älska- eller hataförfattare? Då blir jag nästan ännu mer sugen.

  • Ja, han är nog lite av en älskhatförfattare. Yarden läser du ut på några timmar, så go ahead, är jättenyfiken på vad du tycker om den. 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: