Novell med fin vändning

Jonas Karlsson är en stor O-favorit helt klart.  Både skådespelaren och författaren Karlsson imponerar stort och dessutom framstår han som enormt trevlig när han intervjuas. Det senaste jag läst av honom är novellen Spår i snön, utgiven av Novellix.

Novellen handlar om en man som promenerar med sin hund en vinterdag och följer spåren i snön. Spår som gjorts av en pojke som han befarar är i fara. En pojke med föräldrar som är kända i bygden. Eller kanske snarare ökända.

En riktigt bra novell med en superb knorr i ett format som jag verkligen gillar. Novellix levererar bra produkter i finfint utförande och jag är helsåld. Till just den här novellen finns en lärarhandledning och jag tror att den kan funka bra att läsa från år 9 och framåt. Det finns mycket att diskutera, men trots det är novellen relativt lätt att ta till sig.

Läs också:

8 comments