Hur tänkte jag där?

Nu har jag simmat så många morgnar att jag börjar känns igen de andra som är där. Vi hälsar, byter några ord och det gör morgonstunden ännu trevligare. Att träna är ett nödvändigt ont för mig, med just att simma på morgonen i en simhall med dämpad belysning och tända ljus här och där gör mig både nöjd och glad. Att efter simturen kunna äta frukost innan det är dags att duscha och dra till jobbet är också lyxigt. Jag brukar läsa och njuta av lugnet.

Idag hade jag dock lyckats glömma att ta med en bok. Ofattbart. Under morgonläsningen med eleverna hann jag dock läsa vidare i Sandra Gustafssons Maskrosungen, en bok som berör mig rejält.

Och slutsatsen? Morgonsim är trevligt, men morgonsim med boksällskap är trevligare! Hur lyckas du kombinera läsning och motion?

Läs också:

10 comments

 • Just nu inte alls, alltså jag tränar inte alls 😉
  Böckerx3/Metta recently posted..Det här med jul och litteraturMy Profile

 • Jag har precis kommit igång med lyssnandet igen, och då framför allt när jag är ute och går (antingen på väg någonstans eller bara för gångandets skull). Det händer även att jag lyssnar på bok istället för musik när jag tråktränar, typ i roddmaskin eller så. Lätt att det blir ”bara en km till…” då 🙂
  TinaO recently posted..Bokalfabet 2.0 – SMy Profile

 • Precis som du är träning något livsviktigt, men jag kombinerar inte dessa båda aktiviteter. När jag läser njuter jag av det och när jag tränar kopplar jag av från läsningen. Ibland i gymmet brukar jag lyssna på inspelade P1 program i min Ipod mest för att undvika den hemska musiken som finns i gymmets högtalare.
  Nattens bibliotek recently posted..Stephen Kings bästaMy Profile

 • Jag promenerar till Friskis sisådär en halvtimme före passet börjar och läser i väntrummet där. Gjutet!

 • Eli

  Jag brukar också morgonsimma med en bok i väskan 🙂 Eller kvällsimma, funkar också fint!
  Eli recently posted..I min läshögMy Profile

 • Jag har försökt att läsa när jag tränar, men det funkar inte så bra för mig. Brukar lyssna på musik eller titta på tv istället.
  Nathalie T recently posted..Om jag var rik (och hade plats)…My Profile

 • Boken är given när jag väntar på friskispassen efter jobbet. Får i vissa perioder mer läst i soffan där än hemma.
  Fröken S recently posted..Bästa arbetarskildringen.My Profile

 • Hästar och läsning samtidigt har jag aldrig lyckats kombinera. Har däremot en kompis som läste i rockarden (en slags vagn) när hon skulle skritta igång sin travhäst efter en skada. Skulle jag prova det med någon av mina så skulle jag garanterat sitta i diket efter några hundra meter.
  Emma recently posted..Bokalfabet SMy Profile

 • Igår satt jag på stepbrädan och läste Austen i väntan på att passet skulle börja…
  Mrs E recently posted..Så många böcker, så lite tid…My Profile

 • Vad mysigt det låter!

  Jag går mest på träningspass av typen Body Balance och Body Pump och då är det svårt att läsa samtidigt. Någon gång ibland plågar jag mig också på cross trainern och då lyssnar jag gärna på ljudbok eller på någon radiodokumentär.
  blogg_bohemen recently posted..den eviga trötthetenMy Profile